Zeci de bărbaţi şi femei de etnie rromă s-au luat la bătaie, ieri, pe o stradă din cartierul Vlaşca din Feteşti, cu poliţiştii şi luptătorii Trupelor Speciale.

Scandalul a fost surprins de un martor cu telefonul mobil, iar imaginile au fost postate pe Facebook de pagina Sindicatul Politistilor din Romania "Diamantul" Oficial.

Articolul continua dupa recomandari

Totul s-a întâmplat marţi, 19 noiembrie 2019, în cartierul Vlaşca din Feteşti (judeţul Ialomiţa).

Conflictul a izbucnit între câteva familii de rromi din cartier, iar atunci când situaţia a degenerat, vecinii au sunat la numărul de urgenţă 112.

La faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje de Poliţie, de Jandarmerie şi din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale.

Poliţiştii bătuţi în Vâlcea, puşi să stea în genunchi în faţa agresorilor

Bătaie cu grenade şi pistoale în Vlaşca, Feteşti

Pe imaginile postate pe Facebook se poate observa cum scandalagii de etnie rromă încearcă să se lovească reciproc, însă poliţiştii intervin pentru a-i despărţi.

La un moment dat, în scenă au intrat şi jandarmii şi luptătorii de la Acţiuni Speciale, moment în care unii dintre cei implicaţi au răbufnit, au intrat în curtea unei case şi s-au înarmat cu bâte, scaune şi şipci din gard.

Poliţiştii au folosit spray-uri iritant-lacrimogene şi chiar o grenadă de mână cu gaz lacrimogen pentru a-i linişti pe scandalagii.

În acelaşi timp, alţi poliţişti încercau să îi imobilizeze pe unii dintre suspecţi.

Într-un final, lucrurile s-au liniştit, iar scandalagii au fost conduşi la audieri. În cauză, poliţiştii au deschis un dosar penal pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice şi loviri sau alte violenţe.