Bărbatul care şi-a ucis soţia la Fărcaşa le-a lăsat copiilor o scrisoare de 5 pagini, înainte să le împuşte mama. Gheorghe Zănoagă, zis Lulu, şi-a premeditat fapta şi a plănuit ca după ce îşi ucide soţia, să se sinucidă, dar n-a avut curaj.

Din ancheta crimei de la Farcaşa, coordonată de procurorul Stelian Olteanu, a rezultat că Gheorghe Zănoagă şi-a premeditat acţiunile, motiv pentru care va fi dus în faţa judecătorului cu propunere de arestare preventivă sub acuzaţie de omor calificat, scrie zch.ro

Articolul continua dupa recomandari

Gabriela, soţia lui Gheorghe şi mama a doi copii, o fetiţă de 12 ani şi un băiat de 14 ani, s-a săturat de scandalurile cu bărbatul şi bătăile încasate de la acesta şi acum trei săptămâni a plecat de acasă, la părinţi, în acelaşi sat. Bărbatul nu i-a permis să ia şi copiii cu ea, sperând astfel că Gabriela se va întoarce acasă.

Sâmbătă seara, furios că femeia nu ăl ascultă şi nu revine la casa lor, s-a dus la casa socrilor, a intrat peste Gabriela, care era singură, şi a tras de aproape cu o armă artizanală de vânătoare, omorând-o pe loc. Apoi a fugit pe munte, într-un adăpost de animale al socrului lui.

Criminalul a scris cinci pagini pentru copii lui

Bărbatul a scris o scrisoare de 5 pagini pentru copiii săi, cărora le cerea iertare şi-i sfătuia ce să facă şi ce să vândă ca să se poată descurca. Scrisoarea părea a fi a unui om care vrea să-şi încheie socotelile cu viaţa, şi în ea spunea că nu vrea înmormântare cu preot.

Când a plecat de acasă i-a spus fiului său să citească, după două ore, scrisoarea pe care i-a lăsat-o sub pernă. Băiatul n-a rezistat şi după mai puţin de o oră a citit, şi-a dat seama că s-a întâmplat ceva rău şi a alergat la casa bunicilor săi. Şi-a găsit mama într-o baltă de sânge, cu o gaură în piept.

"Părinţii victimei nu erau acasă în momentul comiterii crimei.", a declarat procurorul Stelian Olteanu. "Autorul a intrat şi a împuşcat-o de aproape, de la un metru şi jumătate, direct în inimă. Glonţul, confecţionat artizanal, de calibru 12 mm, a ieşit prin geam."

Gheorghe a fost prins în jurul orei 1.30, ascuns pe munte într-un adăpost pentru animale. Avea arma crimei asupra lui. Imediat ce a fost ridicat, el le-a spus poliţiştilor că se simte foarte rău şi a fost dus la spital pentru investigaţii.