Un bărbat de 38 de ani a murit după ce i-a explodat ţigara electronică în faţă. Tânărul a fost grav rănit după ce mai multe bucăţi din dispozitiv i-au pătruns zona capului. De asemenea, victima a suferit arsuri pe o suprafaţă de 80% din corp, în urma exploziei.

S-a întâmplat în oraşul St Peterburg, Florida. Tânărul Tallmadge D'Elia a fost găsit de echipele de intervenţie în dormitorul cuprins de flăcări, din casa familei sale.

Articolul continua dupa recomandari

Raportul medicilor legişti a stabilit că moartea victimei a survenit în urma exploziei puternice a unei ţigări electronice, fabricate de firma Smok-E Mountain, o companie filipineză.

Reprezentanţii firmei au emis un puct de vedere în urma tragediei, în care au explicat că accidentul ar fi fost cauzat de bateria dispozitivului. Pagina de Facebook a Smok-E Mountain nu mai este disponibilă, după moartea lui Tallmadge D'Elia.

Nu este însă primul incident de acest fel. Exploziile ţigărilor electronice - care capătă tot mai multă popularitate printre fumători - devin din ce în ce mai dese, iar unele au urmări foarte grave. O altă persoană din Florida, a ajuns la spital, în 2012, cu arsuri pe corp şi dinţii scoşi, după ce o ţigară eelctronică i-a explodat în gură.

Unui alt utilizator al acestui tip de ţigară i-a explodat dispozitivul în pantaloni, provocându-i arsuri grave pe picioare şi nu numai.

Iar cu numai câteva zile în urmă, un tânăr din Bacău a ajuns la spital cu arsuri grave, după ce i-a explodat în buzunar bateria de la țigara electronică. 

Bărbatul a suferit arsuri la mână pe abdomen și în zona inghinală.

“Sâmbătă mi-au luat foc și într-un final au explodat, baterille care le foloseam la țigara mea electronică”, a anunțat Dragoș Grama.

Sursă: cnet.com