O supravieţuire care ar putea fi scenariu de film, vine din Statele Unite. Un tânăr american, grav rănit într-un accident, a rezistat cinci zile în pădure, fără apă şi mâncare şi fără să se poată deplasa. Ca să se apere de caniculă s-a îngropat în pământ. Iar ca să se hidrateze, s-a folosit de seva din frunzele unui copac, până când salvatorii l-au găsit. 

Confruntat cu imaginea propriului accident, Jose Velasquez este înmărmurit. Maşina pe care o conducea este distrusă total. Incredibil nu este doar că a supravieţuit accidentului. Aproape imobil, fără apă şi mâncare, tânărul a rezistat alte cinci zile până a fost găsit de salvatori.

Articolul continua dupa recomandari

JOSE VELASQUEZ, supraviețuitor: Când te afli într-o situaţie în care viaţa ta este în pericol, ţi se trezesc instinctele de supravieţuire!

Jose se îndrepta spre Houston, unde îl aştepta iubita lui, când a pierdut controlul volanului. Nu mai ţine minte exact cum a ajuns cu maşina într-o pădure şi a lovit frontal un copac. Grav rănit, şi-a recăpătat cunoştinţa abia după câteva ore. Cum nu se putea mişca, a aplicat toate trucurile învăţate din reality show-urile televizate.

JOSE VELASQUEZ, supraviețuitor: Am săpat cu unghiile în pământul din jurul meu şi m-am acoperit integral ca să mă apăr de căldură. I se vad unghiile negre. Şi am pus două pahare lângă mine ca să colectez apa când plouă.

Aproape o săptămână, tânărul s-a hidratat cu seva frunzelor din jurul lui şi a băut apa de ploaie colectată în paharele de cafea. Când, în cele din urmă, salvatorii i-au detectat semnalul telefonului şi l-au localizat, abia mai avea putere să vorbească.

După două săptămâni, şi-a revenit suficient cât să poată povesti prin ce a trecut. Dar recuperarea este de lungă durată. Bărbatul are fractură de femur, mai multe coaste şi vertebre rupte, dar şi un plămân perforat.