Un bărbat din judeţul Iaşi se află internat la Terapie Intensivă, după ce a fost împuşcat de trei ori de iubitul fiicei sale. Individul de 32 de ani venise să o convingă pe femeie să nu plece la muncă în străinătate, dar nu a avut succes. Aşa că a scos pistolul şi a tras. A plecat, mai apoi, la casa unui cunoscut. Iniţial, a încercat să-i omoare soţia şi fiica de două luni. Nu a reuşit. În schimb, l-a împuşcat în picior pe cel pe care îl vâna. Ulterior, a încercat să fugă în Republica Moldova.

Liniştea serii a fost spulberată când bărbatul de 32 de ani a pornit o adevărată vânătoare prin sat. Prima oprire a fost la poarta familiei iubitei sale.

Articolul continua dupa recomandari

Acolo, cu arma în mână, bărbatul a încercat să o convingă pe tânără să nu plece la muncă în Germania. 

Daniela Prisecaru, soția bărbatului impuscat: A stat la poartă şi ne-a ameninţat pe toţi cu arma. 

Reporter: Şi atunci a ieşit soţul? 

Daniela Prisecaru, soția bărbatului impuscat: Da, că noi am fugit să ne apărăm şi el a ieşit şi l-a împuşcat. 

Reporter: A ieşit să vorbească? 

Daniela Prisecaru, soția bărbatului impuscat: Da, să îi spună să nu mai vină să deranjeze la acea oră. 

Trei gloanţe l-au nimerit pe tatăl fetei. Bărbatul de 50 de ani a reuşit să fugă, dar s-a prăbuşit în uşa casei sub privirile îngrozita ale mamei, soţiei şi fiicei sale. 

Mama barbatului impuscat: Când am ieşit afară, ce să fac..el era căzut. Aproape nu mai era. A venit salvarea repede. 

Între timp, agresorul a plecat. S-a oprit câteva uliţe mai încolo, la poarta unui cunoscut cu care mai avusese altercaţii. Şi doar o minune a făcut ca gloanţele pe care le-a tras să nu le atingă pe soţia respectivului şi pe fetiţa ei nou-născută. 

Andrei Onofrei, victima impuscata in picior: Eram cu soţia, am făcut un grătar în curte şi cu nişte prieteni. Ăştia au plecat acasă şi soţia a plimbat copilul... şi cineva a pus pistolul şi a tras un foc. Soţia îmi zice: Vină că intră cineva în ogradă să ne împuşte şi am ieşit la poartă. Aveam o tavă în mână, el a pus arma spre mine. Şi nu o mai pocnit, nu o mai...cine ştie. Am aruncat ţeava spre el şi am luat-o la fugă roată şi după a tras un foc în gard şi m-a nimerit în picior, după aia a mai tras un foc în sus. 

Cele două victime împuşcate au ajuns la spital. Bărbatul de 50 de ani a fost de urgenţă dus în sala de operaţie. Medicii s-au luptat ore în şir să-i salveze viaţa. 

Dr Ovidiu Calin Popa - medic UPU Spit Sf spiridon Iasi: În momentul de faţă pacientul este intubat, ventilat mecanic, în stare stabilă, în secţia de terapie intensivă. 

După ce i-a împuşcat pe cei doi bărbaţi, tânărul a încercat să fugă. A fost prins de poliţiştii de frontieră în timp ce încerca să treacă graniţa spre Republica Moldova, după care a fost adus la audieri. 

Agresorul nu este la prima întâlnire cu magistraţii. Pe numele lui există deja o condamnare, în primă instanţă, la şase ani de închisoare pentru trafic de ţigări.

Acum pe numele lui a fost deschis un dosar penal pentru tentativă de omor, vătămare corporală gravă şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiei. Pentru fapta lui bărbatul riscă sa petreacă ani buni în spatele gratiilor.

Între timp poliţiştii înceracă să găsească arma pe care a folosit-o individul. Armă despre care acesta susţine că ar fi aruncat-o în apele râului Prut.