Un bărbat din Iaşi a intrat în greva foamei pe motiv că şeful Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor l-ar împiedica să obţină permisul de conducere.

Bărbatul în vârstă de 47 de ani este cercetat într-un dosar penal pentru fals după ce ar fi anunţat că şi-a pierdut permisul de conducere obţinut în România, cât şi cel obţinut în Marea Britanie.

Articolul continua dupa recomandari

Potrivit legislaţiei, pe toată perioada cercetărilor, bărbatul nu poate obţine un alt permis de conducere.

Totuşi, ieşeanul îl acuză pe şeful DRPCIV Iaşi, comisarul-şef Vasile Zacornea, că îl împiedică să obţină un nou permis pentru categoria C.

Mai mult, el a anunţat că a intrat în greva foamei din această cauză.

"Eu am permis luat in 2011 aici în Romania. Am plecat în Anglia, unde am pierdut permisul românesc şi am solicitat un permis britanic. Mi-au eliberat acest permis, însă înainte să-l solicit am pierdut permisul românesc în Marea Britanie. Când mi s-a eliberat permisul englezesc, venind în Romania, l-am pierdut. Am venit la Permise, am solicitat un duplicat după permisul romanesc, mi s-a eliberat şi, ulterior, ei au facut sesizare ca să mi se faca dosar penal pentru fals. Mi s-a facut acest dosar penal şi ulterior eu am vrut sa dau pentru categoria C. Ei mi-au spus ca atâta timp cât nu se soluţionează dosarul penal nu pot să susţin acest examen", a declarat Marcel Sandu.

Mai mult, bărbatul a declarat că şeful DRPCIV Iaşi i-ar fi cerut şpagă.

"A venit şi a declarat în fals că a pierdut permisul de conducere românesc şi a obţinut un duplicat, fapt care a dus la deţinerea a două permise de conducere, unul din Marea Britanie şi unul românesc", a declarat comisarul-şef Vasile Zacornea.