Un bărbat de 34 de ani, din Mirosloveşti, judeţul Iaşi, a fost condamnat la închisoare după ce infectat cu HIV o minoră însărcinată.

Magistraţii Curţii de Apel Iaşi au respins ca nefondat recursul depus de avocatului unui bărbat din comuna Mirosloveşti, în urma deciziei acesta fiind condamnat la 3 ani şi 8 luni de închisoare.

Articolul continua dupa recomandari

Decizia judecătorilor este definitivă. 

Magistraţii l-au obligat pe bărbat să îi plătească victimei sale 30.000 de euro, drept daune morale, şi 3.000 de lei pagube materiale. 

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, bărbatul locuia în comuna Mirosloveşti cu concubina sa şi cei patru copii, cu vârste cuprinse între 4 luni şi 11 ani.

În luna iulie 2014, bărbatul a cunoscut o fată de 13 ani, cu care a început o relaţie, un an mai târziu întreţinând cu aceasta relaţii intime, deşi ştia că, în urmă cu aproximativ şapte ani, dobândise sindromul imuno-deficitar. 

Bărbatul i-a ascuns noii iubite faptul că suferea de această boală şi că figura în evidenţele Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, pentru a primi tratament, notează Agerpres.

La începutul anului 2016, minora a fost dusă la spital deoarece era însărcinată. Aici, ea a fost diagnosticată cu HIV, stabilindu-se totodată că aceasta a fost infectată prin intermediul unei relaţii sexuale.

Mama fetei minore a formulat o plângere pe 21 martie 2016.

În timpul audierilor, bărbatul a recunoscut faptele.

În luna iulie 2016 fata a născut un copil.