Cazul copiilor sechestraţi şi abuzaţi sexual în Călăraşi scoate la iveală detalii şocante: ani în şir, bărbatul de 52 de ani ar fi batjocorit băieţi fără apărare şi nimeni nu l-a oprit. Îşi ţinea victimele într-o casă a ororilor, unde anchetatorii au găsit mai multe imagini compromiţătoare. Nu e exclus să fi abuzat şi alţi copii, cred criminaliştii, care conturează profilul unui pedofil. Suspectul a fost arestat pentru 30 de zile. 

Ore întregi au căutat anchetatorii probe în casa şi curtea din Fundeni Frunzăreşti. Acolo, într-un şopron improvizat, suspectul îi ţinea pe băiatul de 16 ani, dispărut la începutul lunii din casa familiei care îl îngrijea.

Articolul continua dupa recomandari

Adolescentul ar fi fost drogat când l-au găsit anchetatorii. Un alt copil, de numai 13 ani, i-ar fi căzut şi el victimă.

Din casa din Călăraşi, dintre mormane de gunoaie, haine şi electrocasnice, anchetatorii au ridicat un laptop şi un telefon în care s-ar afla mai multe imagini compromiţătoare. Dovezi ale abuzurilor sexuale pe care le-ar fi îndurat copiii.

Asemănarea cu cazul din Caracal este izbitoare. La fel ca Gheorghe Dincă, suspectul din Călăraşi a privit relaxat cum anchetatorii îi răscolesc locuinţa, în căutare de probe. În curtea împânzită acum de poliţişti, prezenţa băiatului de 16 ani nu ridicase semne de întrebare nimănui.

”Ştie toată lumea din sat că mai vine cu fel şi fel de copii aici. îi duce. Îi ia de pe străzi din Bucureşti, de pe alea şi le dă de muncă, le dă să mânance”, spune un vecin.

Mai mult, bărbatul se lăuda că a crescut astfel generaţii întregi de copii. Fratele suspectului dezvăluie că minorii erau deseori drogaţi.

Dispărut din 26 septembrie dintr-un centru de plasament din Bucureşti, copilul de 13 ani era o prezenţă obişnuită acolo.

”Îi iubea, parcă se ţinea după ei. Îi împăca şi îi aducea înapoi”, spune fratele bărbatului.

Băiatul ar fi fost multă vreme sechestrat în boxa unui bloc din centrul Capitalei. Nici acolo, nimeni n-a intervenit.

”Se afisa cu acest baiat pe care eu l-am vazut si mi-a spus, repet, ca este nepotul fratelui său”, spune un locatar din bloc.

Suspectul nu se ascundea. Ba chiar postase pe internet mai multe fotografii în care apare alături de copilul de 13 ani.

Obişnuit să mintă, bărbatul şi-ar fi învăţat şi victimele să înşele autorităţile. În urmă cu patru luni, când dovezile legăturii lui cu băiatul au ajuns pe masa poliţiştilor, individul i-a explicat copilului, la telefon, cum să îi păcălească pe anchetatori.

E un detaliu deloc surprinzător pentru psihologii criminalişti, care conturează deja profilul unui pedofil. Un om care ştie să păstreze apareţele şi care îşi alege victimele după un tipar de el ştiut.

LIVIU CHESNOIU, psiholog criminalist: Poate vom avea surpriza neplacuta sa gasim mai multe victime. Ce se vede acuma este doar varful icebergului. De regula ei au avut probleme si ei la randul lor, au fost abuzati sexual. El isi alege acea varsta pentru ca atunci el a fost abuzat

Bărbatul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Cei doi băieţi au fost expertizati la Institutul de Medicină Legală, iar copilul de 13 ani va rămâne într-un centru pentru minori până la terminarea cercetărilor. Băiatul de 16 ani a fost luat acasă de familia care îl avea în grijă.