Medicii din tot judeţul Sălaj s-au mobilizat pentru a salva viaţa unui băieţel de 6 ani căzut într-un puţ cu apă, în localitatea Vârşolţ. Copilul a fost scos în hipotermie severă şi de aseară, de la ora 19.00, i se face masaj cardiac.

Aseară, în jur de ora 18.00, s-a dat alarma după ce un copil a căzut într-un puţ cu apă, în localitatea Vârşolţ, judeţul Sălaj.

Articolul continua dupa recomandari

Ambulanţe, pompieri dar şi poliţişti au intervenit pe un câmp de langa localitatea Varsolt, locul in care s-a produs nenorocirea fiind greu greu accesibil, cu un drum accidentat.

Odata ajunsi acolo, salvatorii au instalat doua motopompe pentru scoaterea apei din putul adanc de 4 metri pentru ca nu se zarea micutul.

Aseară, în jur de ora 18.00, s-a dat alarma după ce un copil a căzut într-un puţ cu apă, în localitatea Vârşolţ, judeţul SălajVezi 2 imagini în Galerie

Băielul înecat la Vârşolţ este resuscitat de 14 ore

Într-un final, pompierii au gasit trupul baietelului pe fundul putului, l-au recuperat si l-au predat echipajului de Terapie Intensiva Mobila, care au inceput manevrele de resuscitare.

Potrivit autorităţilor, copilul se afla în continuare în stop-cardiorespirstor, având hipotermie severă. Temperatura corpului a ajuns la 33,5 grade şi se resusciteaza.

Potrivit protocolului, dacă e hipotermie, medicul coordonator poate decide sa continue resuscitarea până corpul revine la temperatura normală. Tot protocolul spune că decesul este declarat atunci când temperatura corpului ajunge la 37 de grade.

Potrivit ISU Sălaj, de aseară, de la ora 19.00, copilului i se face masaj cardiac.

Articol în curs de actualizare