Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a anunţat, într-o postare pe pagina de Facebook, că, în perioada 18 - 21 aprilie, între orele 10:00 şi 15:00, va desfăşura un exerciţiu la nivel naţional pentru testarea şi verificarea echipamentelor din componenţa sistemului de avertizare.

De marţi vor suna, timp de patru zile, toate sirenele de alarmare a populaţiei, pentru a testa şi verifica echipamentele din componenţa sistemului de înştiinţare, avertizare şi alarmare în situaţii de protecţie civilă – PROCIV 2017.

Articolul continua dupa recomandari

Potrivit calendarului, marţi, alarmele vor suna în Brăila, Călăraşi, Constanţa, Galaţi, Ialomiţa, Tulcea şi Vrancea.

Miercuri, 19 aprilie, semnalele acustice vor fi pornite în Bucureşti, Argeş, Bacău, Botoşani, Braşov, Ilfov, Neamţ, Prahova, Suceava, Vaslui, Buzău, Dâmboviţa, Giurgiu şi Iaşi.

ISU Bucureşti-Ilfov va desfăşura, miercuri, exerciţiul pentru testarea şi verificarea echipamentelor din componenţa sistemului de înştiinţare, avertizare şi alarmare în situaţii de protecţie civilă – PROCIV 2017 în intervalul ora 10:00-12:00.

Joi, pe 20 aprilie, sistemul de alarmare a populaţiei în caz de incendiu, cutremur sau război vor porni în Alba, Harghita, Bijor, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Covasna, Maramureş, Mureş, Satu-Mare, Sălaj, Sibiu.

Vineri, în ultima zi de exerciţiu, vor fi testate semnalele acustice din Arad, Caraş-Severin, Dolj, Gorj, Hunedoara, Mehedinţi, Olt, Teleorman, Timiş, Vâlcea.

Semnalul de alarmă la dezastre se compune din 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele.

Semnalul de prealarmă aeriană se compune din 3 sunete a 32 de secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde între ele.

Semnalul de alarmă aeriană se compune 15 sunete a 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele.

Semnalul de încetare a alarmei se compune dintr-un sunet continuu, de aceeaşi intensitate, cu durata de 2 minute.

Mesajele tip voce vor fi particularizate cu sintagma “EXERCIŢIU”.