O crimă într-un bloc din Bucureşti scoate la iveală o poveste cumplită. O tânără de 19 ani a fost ucisă de un informatician aflat sub influenţa drogurilor. Bărbatul a devenit de nerecunoscut pentru apropiaţi. A atacat violent, iar psihiatrii spun că stupefiantele pot schimba radical un om. În urmă cu puţin timp, IT-istul a fost arestat.

În faţa anchetatorilor, Tudor Bogdan Şerban, un tânăr informatician, a recunoscut că a ucis-o pe fata de 19 ani. În noaptea dinaintea crimei, ar fi consumat cocaină şi a invitat-o în apartamentul din sectorul 6, unde locuia cu chirie, pe fata pe care o ştia doar de câteva ore. 

Articolul continua dupa recomandari

Autorul crimei din Militari era sub influenţa drogurilor

Raluca ar fi fost omorâtă după o ceartă din motive sexuale. Surse din anchetă spun că fata ar fi fost cea care l-a atacat prima cu cuţitul.

Miercuri dimineaţă, vecinii spun că au auzit-o pe fată când îl implora să o lase în pace, aşa că au cerut sprijinul poliţiei.

Cornelia Manea, administrator bloc: Au bătut la uşă, nu a răspuns nimeni, au plecat. La ceva timp l-am văzut şi pe el ieşind din lift 

Vecinii povestesc că întreaga zi, tânărul s-a plimbat agitat prin faţa blocului. 

Ar exista şi imagini cu el pe camerele de supraveghere, drept urmare, poliţia a cerut imaginile din intervalul 06.30 - 08.00.

Autorul crimei din Militari are 26 de ani şi este din Ploieşti

Abia miercuri seara tânărul a sunat la 112 să anunţe crima. 

Joi, criminaliştii s-au întors în apartament pentru a preleva probe noi şi au sigilat uşa. Aşa va rămâne până la terminarea anchetei şi până când proprietarul se va întoarce în Bucureşti. 

Tânărul de 26 de ani a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Este din Ploieşti şi lucra în Bucureşti la o companie IT, iar Raluca făcea, potrivit unor surse din anchetă, videochat.

Tânăra era din Tulcea şi fusese crescută doar de bunici.

Bunica victimei spune că "de Paşte a fost pe la noi. A fost şi la Sfânta Înviere. Copila a fost foarte cuminte. Cine ştie peste ce idiot a dat".

Peste 15% dintre tinerii din România s-au drogat cel puţin o dată

Cazurile recente arată cât de grave sunt efectele drogurilor. În Iaşi, o studentă la medicină a ieşit goală la plimbare prin oraş. Şi în cazul morţii misterioase a designerul Răzvan Ciobanu, primele teste au arătat că acesta consumase cinci droguri, printre care cocaină şi amfetamină. 

Psihiatrii spun că la fel de uşor drogurile pot duce şi la crimă. 

Cezara Botezatu, medic primar psihiatru: Cei care consumă droguri devin agitaţi, nu mai sunt conştienţi de faptele lor, nu sunt responsabili

Potrivit Agenţiei Naţionale Antidrog, peste 15 la sută dintre tinerii până în 34 de ani s-au drogat cel puţin odată în viaţă.