Şase ani le-a luat procurorilor să dea de urma unei mame care şi-a abandonat copilul, pe un ger năpraznic, la un tomberon din Oradea. Femeia este asistentă medicală şi, împreună cu tatăl copilului, a pus la cale cumplitul gest. Ambii sunt cercetaţi acum. Între timp, fetiţa a fost adoptată, dar nu ştie nimic despre cumpăna care i-a marcat viaţa. Atenţie, imagini şi informaţii care vă pot afecta emoţional.

Era începutul anului 2013 când asistenta medicală a născut la maternitatea din Oradea o fetiţă perfect sănătoasă. Pe vremea aceea, tânăra mamă era elevă la un liceu din Zalău şi îşi ascunsese sarcina de familie, prieteni şi colegi. După o săptămână, la externare, femeia şi-a abandonat bebeluşul în oraş.

Articolul continua dupa recomandari

În urmă cu mai bine de şase ani, pe un frig năprasnic, fetiţa a fost abandonată la un tomberon, între crengile de brazi. Un locatar aflat în zonă a fost cel care a auzit plânsetul micuţei şi a sunat de urgenţă la Poliţie.

Florian Chis, cel care a găsit bebeluşul - Era frumos așezata, brazii erau în așa fel încât să nu o jeneze.

Fetiţa de doar câteva zile a fost dusă la spital cu pneumonie. Luată în grija Direcţiei pentru Protecţia Copilului, a primit apoi o nouă şansă la viaţă.

O familie din Oradea a adoptat-o pe fetiță

Ştefan Goţia, purtător de cuvânt DGASPC Oradea - S-a dispus, la vremea respectivă, o măsură de protecţie specială pentru acesta, ulterior deschizându-se procedura adopţiei interne, care între timp s-a şi finalizat deja.

Şase ani, autorităţile nu au putut da de urma mamei. Tânăra a fost prinsă abia acum, când a vrut să se căsătorească chiar cu tatăl bebeluşului pe care l-a abandonat. Cei de la Serviciul de Evidenţă a Persoanelor Zalău au sesizat Poliţia.

EUGENIA FECHETE, Serviciul pentru Evidenţa Persoanelor - Pentru că nu a putut prezenta certificatul de naştere al copilului minor, sub 14 ani, document necesar pentru eliberarea cărţii de identitate, şi existând unele suspiciuni, pentru clarificarea situaţiei a fost informat Inspectoratul Judeţean de Poliţie Sălaj.

Explicație năucitoare a asistentei din Oradea

Deşi, iniţial, asistenta a spus că nu a dat niciodată naştere unui copil, ulterior a recunoscut că şi-a abandonat fetiţa. Dar le-a declarat anchetatorilor că a stat ascunsă în apropierea tomberonului, ca să se asigure că nu păţeşte nimic până când o găseşte cineva. Atât ea, cât şi tatăl, sunt cercetaţi sub control judiciar pentru rele tratamente aplicate minorului.

George Roman, director de programe la Salvați Copiii - Avem cam o mie de victime, o mie de copii care ajung în sistemul de protecție. E o situație care arată starea de deprivare socială în care se află multe familii. Eu nu înțeleg cum ar putea o mamă să își abandoneze copilul, mai ales în condiții în care îi vor pune în pericol supraviețuirea.

Cazul vine la doar trei luni după ce o doctoriță tot din Oradea a fost acuzată că şi-a ucis copilul abia născut, iar apoi l-a îngropat. Şi ea a fost prinsă tot după ce şi-a schimbat numele. Femeia este liberă şi acum şi profesează în continuare.