Apelul fals care anunța prezența unei bombe în incinta mall-ului Veranda din București a pus în alertă cinci instituții, care au trimis la fața locului 100 de specialiști. În același timp, 1.000 de persoane, printre care și copii, au fost evacuate din spațiul comercial.

Două ore a durat intervenția autorităților după alerta cu bombă de la mall-ul Veranda. În tot acest timp, alți oameni care ar fi avut nevoie reală de ajutor ar fi putut avea de suferit. Totul, în urma unui apel de doar 8 secunde la 112, prin care un bărbat amenința că a pus un dispozitiv exploziv.

Articolul continua dupa recomandari

​Apelul la 112 a fost făcut la ora 12:17:59 de pe o cartelă Prepay. Sub umbrela anonimatului au fost alertate inutil echipajele de intervenție, activitatea și traficul în zona au fost perturbate. Cei evacuați au trăit momente de panică, iar acum Poliția face cercetări pentru a stabili cine se face vinovat, anunță Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS).

​Apelarea numărului unic de urgență 112 în situaţii care nu reprezintă un pericol pentru viaţă, proprietate sau mediu, produce întârzieri în preluarea apelurilor care anunță urgențe reale.

"Apelarea falsă poate irosi clipe din viaţa altei persoane care sună după ajutor, poate împiedica sau întârzia salvatorii să ajungă la un om aflat în pericol și, uneori, acel om poate fi cineva drag ție", transmite STS.