Destin crunt pentru un botoşănean de 23 de ani. Tânărul a ars de viu, joi seară, pe o şosea din judeţ, după ce maşina în care se afla s-a izbit violent de un copac şi a luat foc. Nimeni nu i-a putut sări în ajutor. Andrei se întorsese de curând în ţară pentru a petrece sărbătorile cu cei dragi, iar în câteva luni iubita lui urma să-i dăruiască un copil.

Neputincioşi, şoferii trag rând pe rând pe dreapta şi privesc înmărmuriţi cum flăcări uriaşe mistuie maşina în care un tânăr e captiv.

Articolul continua dupa recomandari

Scena înfiorătoare a fost transmisă în direct pe Facebook, de unul dintre martori.

”De ce nu ai tras de portieră, ca să scoţi omul de acolo?”, se aude pe înregistrare.

Din maşina făcută scrum, pompierii l-au scos pe Andrei Matei, un tânăr de 23 de ani care în câteva luni urma să devină tată.

”Are prietenă. E căsătorit, aşa, fără acte. Şi e gravidă, am înţeles. Trebuie să nască”, spune o vecină.

Andrei lucra în Franţa, la firma de construcţii a fratelui său. Se întorsese în România pentru a petrece sărbătorile alături de părinţi şi cei 8 fraţi. Spre seară, a împrumutat o maşină de la cel care avea să-i fie naş de cununie şi a plecat în ultima lui cursă.

”A luat maşina pentru că el avea maşină la care trebuia să facă ITP. Şi o spus: naşu', dă-mi un pic maşina. Că au construit ceva”, explică mama nașei.

Pe drumul ce leagă Botoşaniul de Ştefăneşti, Andrei a ieşit de pe şosea, iar după 50 de metri s-a izbit cu viteză de un copac.

TEODOR ORHEI, purtător de cuvânt IPJ BOTOŞANI: Ca şi cauze putem considera că accidentul s-a produs fie pe fondul oboselii, ori din cauze medicale pentru că nu există urme de frânare, ci doar de rulare.

Familia, prietenii, dar şi viitoarea lui soţie aşteaptă acum rezultatul anchetei, care va stabili dacă impactul violent ori flăcările i-au curmat viaţa tânărului.