Sunt anchete în lanţ după ce o mocăniţă plină cu peste 300 de turişti a deraiat în Maramureş! Autorităţile caută vinovaţi pentru accidentul care se putea încheia tragic. 12 oameni au fost răniţi, când trenul turistic a sărit inexplicabil de pe şine. Circulaţia mocăniţei a fost reluată.

Locomotiva grea de câteva tone, răsturnată pe Valea Vaserului, a fost repusă pe şine cu ajutorul unui utilaj forestier.

Articolul continua dupa recomandari

După deraierea Mocăniţei, 15 oameni din primul vagon au avut nevoie de îngrijiri medicale. Între ei, un bebeluş de o lună şi un băieţel de trei ani.

Ceilalţi turişti din mocăniţă şi alţi patru sute blocaţi pe traseu au ajuns în gara Vişeu abia seara, după o întârziere de câteva ore.

La peste 30 de ore de la accident, încă nu se ştie de ce a deraiat Mocăniţa în care se aflau aproximativ 340 de turişti. Autoritatea Feroviară şi Inspectoratul Teritorial de Muncă fac anchete.

Administratorii mocăniţei au transmis că regretă incidentul şi că aşteaptă rezultatele anchetei făcute de o comisie tehnica de cercetare.

Turiştii au primit înapoi jumătate din valoarea biletului plătit. O plimbare cu mocăniţa costă 74 de lei în această perioadă. Trenul turistic din Maramureş a ajuns faimos şi peste hotare, iar străinii l-au numit "o bijuterie pe şine". Cei 21 de kilometri dintre Vişeul de Sus şi staţia Paltin sunt parcurşi în două ore, prin mijlocul unor peisaje de o frumuseţe rară.