Cu patru zile înainte de a intra în vigoare noile reguli pentru şoferi, autorităţile au tras un ultim semnal de alarmă. De pe 20 mai, conducătorilor auto cărora le expiră Inspecţia Tehnică Periodică, automat le este suspendată şi înmatricularea.

Se lucrează la foc continuu în aceste zile în service-urile din întreaga ţară. Până pe 20 mai, maşinile trebuie să fie gata. 

Articolul continua dupa recomandari

Practic, atunci soferii care vor figura cu itpl expirat automat vor figura si cu inmatricularea suspendata. daca sunt prinsi in trafic, atunci vor ramane fara placutele de inmatriculare si se vor alege si cu o amenda serioasa.

Adică 2.950 de lei. Pentru a intra în legalitate, veţi fi nevoiţi să vă faceţi un nou ITP. 

MARIA CREŢU, administrator service autorizat ITP
A fost o aglomeratie foarte mare saptamana acasta, cu siguranta va fi la fel de plin. 

Vizaţi de noile schimbări sunt şi cei care îşi cumpără o maşină la mâna a doua. Dacă vreme de 90 de zile noul proprietar nu o transcrie pe numele lui, atunci înmatricularea va fi suspendată. Se evită, astfel, situaţiile absurde în care şoferii primesc amenzi pentru roviniete chiar şi după ce îşi vând autoturismele. 

FLORIN CĂTANĂ, şef DRPCIV:
In momentul in care vanzatorul se va duce si isi va scoate autoturismul din evidenta fiscala autoritatea fiscala rolul acestuia se termina. 

Şi service-urile autorizate să facă ITP trebuie să se supună noului regulament. Toate vor fi dotate cu un sistem de supraveghere video, care va înregistra numerele maşinii, dar şi monitoarele care controlează noxele, sistemul de frânare şi direcţia. Astfel, rezultatele testărior vor fi vizibile, în cazul unor controale.