O învăţătoare din Călăraşi a fost bătută crunt de mama a doi elevi, după ce unul dintre copii a primit calificativul insuficient. Femeia a atacat-o chiar în faţa clasei. Pentru că violenţa în şcoli a devenit un fenomen, profesorii cer pedepse mai dure pentru cei care îi agresează. Ar putea fi cercetaţi pentru ultraj, la fel ca atunci când atacă un poliţist, prevede un proiect depus deja în Parlament.

Învăţătoarea de 26 de ani abia terminase ora, când o mamă furioasă a intrat în Şcoala Gimnazială din comuna Dragoş-Vodă, Călăraşi. În câteva minute, a ajuns în clasă şi s-a năpustit asupra cadrului didactic. 

Articolul continua dupa recomandari

Lucian Trică, directorul Şcolii "Dragoş-Vodă" Călăraşi:
A lovit-o, a tras-o de păr. Lucrurile s-au întâmplat în sala de clasă, se sunase, o parte din copii reuşiseră să meargă în pauză, dar cea mai mare parte a lor era în clasă, în prezenţa copiilor s-a întâmplat.

Chiar şi copiii mamei agresive erau de faţă când a izbucnit scandalul. În faţa scenei violente, ceilalţi elevi au încremenit. 

Fata a leşinat de frică, a făcut un şoc de frică şi a leşinat, au scos-o copiii, a venit învăţătoarea şi au dus-o la dispensar, atât de tare s-a speriat, povesteşte unul dintre părinţii copiilor martori la scena de groază.

Femeia s-ar fi înfuriat pe învăţătoare din cauza unui calificativ. Unul dintre cei doi copii ai săi ar fi fost notat cu "insuficient". 

Micuţii de clasa a III-a A ar fi trebuit să aibă astăzi serbarea de sfârşit de an. Nu s-a mai ţinut însă, pentru că învăţătoarea a plecat la IML să scoată certificat medico-legal. Un alt cadru didactic le-a dat copiilor diplomele.

Învăţătoarea a depus deja plângere. Mama care a atacat-o n-a fost cooperantă nici cu autorităţile, spun vecinii. 

Discuţie reporter - vecină:
Nu vrea să iasă, am înţeles că a fost aseară Poliţia la ea, să facă declaraţie şi a zis Poliţiei să plece, că altfel se duce şi-o bate iar.

Astfel de incidente au fost frecvente în ultimii ani în şcolile din România. Chiar în urmă cu o lună, un profesor din Sălaj a fost bătut de un elev în sala de clasă. E şi motivul pentru care sindicaliştii din învăţământ cer pedepse ca pentru ultraj. 

Simion Hăncescu, preşedintele FSLI:
Am ajuns în situaţia aberantă ca părinţii să-şi facă dreptate în spaţiul şcolar, ceea ce nu este în regulă. Doamne fereşte ne putem trezi că un cadru didactic a fost omorât de un astfel de părinte inconştient.

Proiectul este acum la Senat. Dacă va fi aprobat, agresorii dascălilor riscă închisoarea cuprinsă între 3 şi 7 ani pentru violenţă fizică sau verbală.