Un ploieştean a fost amendat pentru că a dat dovadă de spirit civic. Omul a filmat momentul în care ambulanţă fără semnale acustice şi luminoase a fost la un pas să lovească mai mulţi pietoni. Aşa că a pus mâna pe telefon şi a sunat la 112. Un poliţist s-a prezentat la faţa locului după aproape o oră şi, cu toate că a văzut imaginile, i-a trântit o amendă bărbatului, pe motiv că l-a deranjat pentru nimic.

În zadar a încercat bărbatul să le explice că pe camera sa de bord se înregistrase o infracţiune.

Articolul continua dupa recomandari

Tânărul amendat: Am intrebat pe domnul politist va rog uitati-va pe camera am filmarile a spus ca nu sunt luate in evidenta si ca nu vede dansul unde e infractiunea de fapt eu am facut infractiune ca am sunat la 112.

Daniel Nicolae - director SAJ Prahova: Acel conducator auto de la serviciul de ambulanta daca se dovedeste ca a incalcat regulile de circulatie va fi sanctionat. la niv serviciului de ambulanta s-a declansat o ancheta interna.

Subinsp Raluca Brezeanu- purtător de cuvânt IJP Prahova: Reamintim cetatenilor ca sunt indrumati sa sune la 112 ori de cate ori au o urgenta. Persoana amendata poate contesta procesul verbal de constatare la instanta in termen de 15 zile.

Ceea ce va şi face. Doar că tânărul amendat pentru că a scos la iveală o ilegalitate se simte acum descurajat. Îi e teamă că dacă va mai face o faptă bună, s-ar putea să fie chiar el cel învinuit.