Alexandra Mâceşeanu a sunat disperată la 112, să ceară ajutor, dar poliţistul cu care a vorbit nu a crezut că e răpită pe bune: "Nu mai ţine linia ocupată", i-a spus acesta.

Ies la iveală noi detalii cutremurătoare despre ziua în care a murit Alexandra Mâceşanu, răpită de bărbatul care a luat-o la ocazie, Gheorghe Dincă, din Caracal, şi ucisă apoi de acesta. Fata a sunat de trei ori la 112, disperată, spunând că a fost bătută şi violată.

Articolul continua dupa recomandari

Unul dintre poliţiştii care au vorbit cu ea la telefon, din casa unde era ţinută închisă, după ce fusese abuzată, nu a crezut-o efectiv, deşi fata plângea. Dialogul cu acesta e terifiant.

Poliţist: unde eşti mă?
Alexandra: în Caracal, în Caracal...
Polţist: unde eşti, mă? În Caracal, unde? 
Alexandra: în Caracal...
Poliţist: Bine, bine, stai acolo. Bine, bine, rămâi acolo, că îţi trimit eu echipaj, dar nu mai ţine linia ocupată. 

Dialogul e halucinant, iar poliţistul nu crede nicio clipă că răpirea e adevărată, sau, dacă el crede asta, e incredibil cum îi spune Alexandrei să rămână acolo, de parcă ar fi putut pleca undeva. De trei ori i-a spus agentul la telefon fetei să rămână acolo, că vine echipjul.

Echipaj care nu a mai sosit niciodată la timp. Abia a doua zi la şase a intrat poliţia în casa criminalului, care între timp o ucisese pe fata de 15 ani şi îi arsese corpul.

Opt poliţişti - cinci ofiţeri şi trei agenţi - sunt cercetaţi pentru modul de intervenţie în perioada de la dispariţia fetei de 15 ani din judeţul Olt, până la prima percheziţie la domiciliul suspectului, care a avut loc vineri. "În acelaşi timp, a fost informat Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal pentru a analiza şi dispune cu privire la situaţia de fapt reţinută în sarcina agentului din cadrul IPJ Olt care a preluat apelul de la 112", arată MAI.