Dupa 11 zile în care s-a sperat că Alexandra, fata răpită de monstrul din Caracal, va fi găsită în viaţă, cele mai negre temeri ale părinţilor şi ale unei ţări intregi s-au adeverit.

Ea a fost ucisă de Gheorghe Dincă în modul în care individul a recunoscut şi a descris duminica trecută.

Articolul continua dupa recomandari

Potrivit lui Alexandru Cumpănaşu, testele ADN arată că rămăşiţele găsite în butoiul din curtea ororilor sunt ale Alexandrei!

Alexandru Cumpănaşu, unchiul Alexandrei: Ministrul Justiţiei l-a anunţat pe vărul meu de rezultat, deci putem să spunem. Se confirmă, din păcate se confirmă aceste date, ADN-ul Alexandrei din acea cenuşă cu ADN-ul părinţilor.

Este anunţul cutremurător al unchiului Alexandrei, la 11 zile de la dispariţie. Speranţele familiei că adolescenta este încă în viaţă s-au năruit.

Alexandru Cumpănaşu, unchiul Alexandrei: Vinovaţi de ce se întâmplă se fac mai mulţi. De abia de aici încolo, având o chestiune certă, va începe răzbunarea pe care nu cred că şi-o doreşte niciunul dintre cei care mi-au omorât nepoata şi au omorât un copil.

Unchiul Alexandrei este hotărât să-i tragă la răspundere pe toţi cei care nu au făcut nimic pentru salvarea ei. În schimb au făcut greşeală după greşeală, din momentul apelului acesteia la 112.

În plus, Alexandru Cumpănaşu susţine, într-o postare pe Facebook, că va solicita o contraexpertiză a ADN ului în străinătate.

"Informarea Ministerului Justiţiei către familia mea nu mă face să cred deloc că Alexandra a fost arsă acolo. Îl voi ruga pe vărul meu să facem o expertiză internaţională a rămăşiţelor din acel butoi. Nu pot contesta raţional rezultatul IML până la proba contrară, dar nu cred nimic din povestea construită în jur. Aşteptăm şi hârtiile de la IML să vedem la ce se referă exact analiza." a declarat el.

Conform procedurilor, probele vor fi refăcute la începutul săptămânii viitoare.

Este mister, însă, şi în cazul testului ADN al Luizei, cea de-a doua fată dispărută.

Tonel Pop, avocatul familiei Luizei: A fost o discrepanţă între cele două recoltări de probă ADN. Totuşi au fost chemaţi şi clienţii mei să spun aşa, rudele Luizei au fost chemate totuşi, li s-a spus că s-a prelevat ADN-ul, dar nu am fost înştiinţaţi că acel ADN a fost comparat cu probele respective.

Mama Luizei, Monica Melencu: Mi-au luat nişte fire de păr din pieptăn. Acum două luni.

Tonel Pop, avocatul familiei Luizei: În momentul în care nu ai un alt ADN de comparaţie, este greu să spui că nu am găsit decât un ADN.

Cumpănaşu spune că eşecul autorităţilor în a-i găsi la timp nepoata scoate la iveală o altă problemă uriaşă a sistemului.

Alexandru Cumpănaşu, unchiul Alexandrei: Agenţia europeană pentru 112, în 2010, a cerut României să treacă la advance mobile location. Este un alt tip de localizare decât de pe cel al id-ului Ancomul şi cer public Ancomului să explice de ce din 2010 nu a implementat acest advance mobile location care te localiza în 10 secunde?! De ce STS-ul merge încă pe cell id?!

Până la acest moment, ANCOM nu a oferit un răspuns în acest sens.