Alertă de călătorie pentri Grecia. Cetățenii români care se află sau doresc să călătorească în Republica Elenă sunt informați de ministerul Afacerilor Externe că în perioada următoare vremea se va înrăutăți. Vor fi ploi și furtuni puternice, grindină și vânt puternic.

Potrivit MAE, avertizarea este valabilă pentru intervalul 31 iulie–4 august 2018. 

Articolul continua dupa recomandari

Vor fi afectate următoarele regiuni:

1 august 2018

Macedonia centrală, insulele Sporade, nordul insulei Evia și nordul Mării Egee, Tessalia, Epir, vestul și centrul Greciei Continentale.

2 august 2018

Macedonia centrală și de vest, Tessalia, insulele Sporade și, posibil, Evia de nord, Epir, vestul și centrul Greciei Continentale.

3 august 2018

Macedonia centrală și de vest, Thessalia, Epir, insulele Sporade, vestul Greciei Continentale și Peloponez (în principal partea de vest).

4 august 2018

Macedonia centrală și de est (în principal judetele Pieria, Imatheia, Pella), Epir, Tessalia (în principal în partea de vest și de nord).

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +30 210 6728879 și +30 210 6728875, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCR) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație cu caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de permanență al Ambasadei României în Republica Elenă: +30 6978996222.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet http://atena.mae.ro și www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația “Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații și sfaturi de călătorie.