Un apel la 112 care anunţa amplasarea unor butelii cu gaz sarin la Aeroportul "Henri Coandă" și Gara de Nord din București a pus pe jar autoritățile, marți seară. Bărbatul care a sunat a amenințat că a amplasat butelii cu gaz sarin, astfel că un comitet de criză a fost constituit.

"Conform procedurilor în vigoare, la aeroport s-a constituit comitetul de criză, care a analizat situaţia şi a decis măsuri în consecinţă, privind efectuarea unor verificări suplimentare în terminalul de pasageri", a anunţat, la scurt timp, Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti.

Articolul continua dupa recomandari

În urma verificărilor, s-a constatat că totul a fost o glumă proastă.

"Am dublă personalitate"

Se pare însă că lucrurile nu au rămas așa. Bărbatul care a făcut amenințările a revenit cu un telefon la 112, oferind o explicație halucinantă pentru gestul său.

El a afirmat că are dublă personalitate și că prima personalitate a sunat la 112 să anunțe că a pus "bombe", dar că el - "personalitatea cea bună" - și-a dat seama că este o greșeală și că s-a gândit să anunțe.

Potrivit primelor informații, bărbatul părea că se află sub influența băuturilor alcoolice și are accent ce pare să fie din zona Ardealului.

Conform CNAB, programul curselor aeriene, ca de altfel întreaga activitate pe aeroport, nu au fost afectate.