De aproape două luni, Larisa Airinei, fiica jandarmeriţei ucise pe o trecere de pietoni din Suceava se luptă să trăiască. Micuţa se afla în căruciorul împins de mama ei, când un şofer le-a izbit pe amândouă în plin, fără să frâneze.

Rănită grav, copila poate respira acum fără ajutorul aparatelor, dar este în continuare în comă.

Articolul continua dupa recomandari

Pentru că urmează luni de tratamente scumpe, poliţiştii şi jandarmii din toată ţara au început să strângă bani pentru a-l ajuta pe tatăl care, din ziua accidentului, îşi veghează zi şi noapte fiica.

Larisa, fetiţa jandarmeriţei ucisă pe trecere, la Suceava, e tot în comăVezi 2 imagini în Galerie

O gură de oxigen a venit şi din parte autorităţilor sucevene, care au aprobat în unanimitate în Consiliul Local acordarea unui sprijin financiar de 25.000 de lei pentru Larisa Airinei.

Suma va fi virată în contul tatălui copilului, Maniliuc Victor Daniel: RO87 UGBI 0000 3320 0310 7RON (Garanti Bank Suceava).

Primarul Ion Lungu, care a inițiat proiectul de hotărâre, la solicitarea tatălui fetiței, a spus că banii vor fi virați în cont până la finele săptămânii, astfel încât să le fie de folos – copilei și tatălui ei, „în vederea acoperirii unor cheltuieli necesare ameliorării stării de sănătate".

Mamă şi fetiţa ei, spulberate pe trecerea de pietoni la Suceava

Larisa a rămas fără mamă, maiorul de jandarmi Irina Airinei, moartă la doar 40 de ani, după ce a fost spulberată de o maşină. Tragedia s-a produs în 14 noiembrie, în jurul orei 13.20, chiar în faţa Palatului de Justiţie.

Irina Airinei traversa un bulevard aglomerat, pe trecerea de pietoni, împingând căruţul în care se afla copilul ei.

Irina a murit la câteva minute după impact, iar Larisa a suferit traumatisme multiple, cele mai grave leziuni fiind cele de la cap. 

Copilul are nevoie de servicii medicale de lungă durată, într-o clinică specializată.

Cel care a provocat această dramă este un tânăr în vârstă de 26 de ani care în plină zi circula cu viteză prin centrul orașului şi care susține că nu a văzut victimele angajate în traversare.