Agresată în lift de un bărbat care şi-a dat jos pantalonii, o tânără a primit acasă înştiinţarea de clasare a cazului, "pentru că liftul blocului cu interfon nu e loc public". Un poliţist şi un procuror au luat această decizie.

Emilie, o româncă în vârstă de 20 de ani revenită din Franţa, s-a trezit cu un masturbator într-un lift din Bucureşti, dar cazul a fost clasat de poliţistul Radu Chiper şi de procurorul Cătălin Galcea.

Articolul continua dupa recomandari

“O persoană necunoscută de sex bărbătesc a intrat în liftul în care se afla aceasta, moment în care cel în cauză şi-a dat jos pantalonii şi a început să se masturbeze în faţa persoanei vătămate", scrie în dosarul penal Nr. 4150/P/2017.

Libertatea scrie că anchetatorii au încadrat agresiunea sexuală la “ultraj contra bunelor moravuri", pentru care e nevoie de un spațiu public. Apoi, au spus că scara și liftul nu sunt spații publice, "deoarece blocul era prevăzut cu interfon". Astfel, s-a ajuns la concluzia că "fapta nu e prevăzută de legea penală", adică masturbarea în lift nu e infracțiune dacă liftul e într-un bloc cu interfon și "nu au fost de față două sau mai multe persoane la săvârșirea faptei".

Pe acest raționament, agresiunea sexuală din 11 iunie 2017 a fost clasată pe 6 iunie 2018 și, acum câteva zile, victimei i-a fost trimisă înștiințarea! Şi asta deşi dosarul cuprinde descrierea faptei: "În timpul în care se afla în lift, la un moment dat, individul necunoscut s-a adresat persoanei vătămate spunându-i că e frumoasă, după care s-a dezbrăcat de pantaloni și a început să se masturbeze în fața acesteia, moment în care numita Emilie s-a speriat, a ieșit din lift și din scara blocului, după care s-a deplasat într-un supermarket din apropiere.", descrie polițistul Radu Chiper întâmplarea, conform tolo.ro.

"Fapta nu este  prevăzută de legea penală, deoarece lipseşte trăsătura esenţială a infracţiunii, respectiv tipicitatea obiectivă a faptei, care presupune corespondenţa dintre fapta concretă săvârşită de o persoană şi elemente de natură obiectivă stabilite de legiuitor. Fapta nu a fost săvârşită în public, aşa cum această noţiune este definită la art. 184 C.P., întrucât liftul din scara blocului respectiv nu este totdeauna accesibil publicului, deoarece blocul era prevăzut cu interfon şi nici nu au fost de faţă două sau mai multe persoane la săvârşirea faptei sesizate.", e motivarea procurorului Cătălin Galcea, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sectorului 4, cel care a clasat cazul, lăsându-l liber pe agresorul sexual.