Patru fraţi au murit arşi de vii după ce camera în care stăteau nesupravegheați a fost cuprinsă de flăcări. Cel mai mic avea doar 4 luni, iar cel mai mare 6 ani. Erau lăsaţi în grija fratelui cel mare, de 14 ani, iar părinţii nu erau acasă. Adolescentul a scăpat cu viaţă: chiar atunci când a izbucnit incendiul violent, plecase în bucătărie să încălzească lapte fraţilor săi. Când s-a întors nu a mai putut nici măcar să intre în cameră. Atenție, imagini şi informaţii care vă pot afecta emoţional.

Ora 22 şi 35 de minute. În cartierul Elisabetin din Timişoara se dă alarma. Un băiat de 14 ani iese în stradă şi strigă după ajutor după ce casa în care locuieşte a fost cuprinsă de flăcări. Cei patru fraţi mai mici au rămas captivi înăuntru.

Articolul continua dupa recomandari

Părinţii celor 5 copii nu erau acasă când a pornit focul. De cei mici se ocupa fratele cel mare, care în momentul tragediei plecase până în bucătărie să le pregătească laptele. Când s-a întors camera copiilor ardea ca o torţă.

Copilul de 14 ani a fost cel care a reuşit să se salveze, a ieşit pe acea poartă. Fraţii lui însă nu au mai avut nicio şansă. Pentru a îi găsi pompierii s-au folosit de o cameră cu termoviziune, dar şi de măşti cu oxigen.

În timp ce pompierii au început lupta cu focul, băiatul de 14 ani şi părinţii au fost preluaţi de ambulanţe şi duşi la spital, intoxicaţi cu fum după ce au încercat să mai poată salva ceva.

ELENA MEGHERA, PURTĂTORUL DE CUVÂNT AL ISU TIMIŞ - La locul intervenției s-au deplasat de urgență 5 autospeciale de stingere, 3 echipaje SMURD, două ambulanțe SAJ cu medic și două cu asistent medical

În clădire mai locuiau alte două persoane, care au suferit intoxicaţii uşoare cu fum. În schimb, pentru ce mici nu s-a putut face nimic.

Patru copii au murit arși de vii

Alexandra avea 6 ani, Andrei - 4 ani, Antonia împlinise chiar ieri 2 ani, iar Adrian avea doar 4 luni. Doar mezinul familiei era copilul bărbatului cu care femeia trăia în prezent.

Vecinii spun că nu de puţine ori mama îi lasă singuri acasă pe copii. Oamenii susţin că au sesizat autorităţile.

"Protecţia Copilului a fost anunţată, Poliţia ştia! Nimeni nu a venit să ia nicio măsură. Ea de luni de zile doar ia banii pe copii. Nu ştiu exact, nu ştiu exact de la ce a luat foc, dar în casa respectivă femeia a lăsat patru copii. De obicei asta lasă copiii singuri, tot timpul!", a declarat o vecină.

"Ce am înţeles că avea mama o cameră de supravegheat în cameră unde îi lăsa şi îi verifica de pe telefon", a fost de părere un altul.

Aseară ar fi plecat după băutură, mai spun vecinii, care povestesc că cei doi adulţi erau iubitori de alcool.