Douăzeci de persoane au fost transportate la spital de la locul accidentului rutier petrecut, vineri, pe DN1, pe raza localităţii Perşani, din judeţul Braşov, potrivit unui comunicat al Ministerului de Interne.

Potrivit comunicatului, în total, echipele MAI au transportat la spitalele din județul Brașov 20 de persoane.

Articolul continua dupa recomandari

În urma accidentului patru persoane au decedat, pompierii acţionând pentru descarcerarea a trei dintre acestea. Printre persoanele prinse între fiare s-a aflat şi şoferul autovehiculului.

MAI informează că la fața locului s-a intervenit cu cinci autospeciale SMURD, două autospeciale de transport victime multiple (ATPVM), trei de descarcerare, o mașină de stingere a incendiilor și o ambulanță de la Serviciul de Ambulanță Județean (peste 50 de lucrători ai ISU și ai Ambulanței).

Apelul la numărul unic de urgență 112 a fost efectuat la ora 12.36, iar la ora 12.40 a fost activat Planul Roșu de intervenție. La fața locului a fost constituit un punct medical avansat.

De asemenea, două elicoptere grele (MI-17 și MI–8) ale Inspectoratului de Aviație al MAI sunt pregătite să intervină în caz de nevoie.

Poliția Rutieră a întrerupt traficul pe DN1 Braşov - Făgăraş, la kilometrul 205+200 de metri, între localităţile Perșani și Vlădeni pentru a facilita accesul echipajelor de intervenție. Până la redeschiderea drumului, poate fi folosită ruta ocolitoare DN73A Râşnov - Zărneşti - Şinca Nouă - Şinca Veche - Şercai.