Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Brașov a declarat că şoferul autocarului implicat vineri într-un accident rutier pe DN1, în zona localității brașovene Perșani, în urma căruia au murit patru persoane, nu a consumat alcool.

“În continuarea cercetărilor în cauza privind accidentul rutier din data de 17. 06.2016, de pe raza localității Perșani, județul Brașov, în urma căruia au decedat patru persoane, s-au stabilit următoarele: rezultatele probelor biologice au relevat faptul că șoferul autovehicului implicat în evenimentul rutier, nu a consumat alcool, acesta având în sânge o alcoolemie de 0,00g/l alcool pur în sânge. Cercetările continuă în vederea stabilirii, pe de o parte, a cauzelor și împrejurărilor concrete în care a avut loc accidentul rutier, fiind efectuate în acest sens audieri, ridicări de înscrisuri și se va dispune o constatare tehnico-științifică pentru stabilirea stării tehnice a autovehiculului și, ulterior, o expertiză criminalistică, iar pe de altă parte se va verifica dacă au existat modificări de natură tehnică asupra autovehiculului implicat în accident, de natură să atragă răspunderea contravențională a altor persoane”, arată anchetatorii.

Articolul continua dupa recomandari

În prezent, au mai rămas internate în spitalele din municipiul Brașov patru victime, printre care se află și un minor, iar două dintre victime au fost transferate la spitale de pe raza județului Iași.

În cursul zilei de sâmbătă au fost externate, în prezența părinților veniți de la Iași, 22 de persoane.

sursa: AGERPRES