Accident cumplit, în această dimineaţă, în comuna Căiuţi, judeţul Bacău. Un tren de călători a spulberat un camion, la trecea de nivel cu cale ferată, basculanta fiind ruptă în două în urma impactului violent.

În această dimineaţă, în jurul orei 08:00, în comuna Căiuţi, judeţul Bacău, s-a produs un teribil  accident feroviar.

Articolul continua dupa recomandari

Trenul personal 5202 Ciceu - Focşani, în care se aflau aproximativ 60 de persoane, a lovit bena unui camion. 

Se pare că șoferul basculantei nu a respectat semnificațiile indicatorului "Crucea Sfântului Andrei" montat la trecea de nivel cu cale ferată, care îl obliga să oprească și să se asigure.

Accident la Căiuţi, în Bacău. Un tren a lovit un camion, locomotiva a deraiat

În urma impactului, locomotiva şi un vagon au deraiat.

Norocul șoferului de camion a fost că a apucat să treacă şina cu partea din față a mașinii și a scăpat cu viață.

Locomotiva s-a înfipt însă cu putere în bena basculantei, care s-a rupt practic în două.

În această dimineaţă, în jurul orei 08:00, în comuna Căiuţi, judeţul Bacău, s-a produs un teribil  accident feroviarVezi 3 imagini în Galerie

La faţa locului s-au deplasat două autospeciale de intervenţie cu apă şi spumă, o ambulanţă SMURD şi grupa operativă a inspectoratului.

Din fericire, nu au rezultat victime în urma accidentului. Mecanicul locomotivei a suferit escoriatii minore. Traficul feroviar se desfăşoară pe un sens cu restricţie de viteză de 30km/h.

"Chiar dacă trenul a frânat, forța impactului a fost așa de mare încât locomotiva i-a smuls pur și simplu bena din spate basculantei. Bine că nu a murit nimeni, Doamne-ferește! N-a fost atent șoferul, care trebuia să se asigure", a declarat un martor. 

În urma impactului, locomotiva şi un vagon au deraiatVezi 3 imagini în Galerie

Un alt martor ne-a declrata că şoferul camionului era dezorientat în urma accidentului. Potrivit acestuia, omul mergea spre o balastieră, care se află la câteva zeci de metri distanţă de trecere la nivel de cale ferată.