Accident înfiorător, sâmbătă noapte, la Jirlău, în judeţul Brăila. Un băiat de 16 ani a murit după ce maşina în care se afla, împreună cu alţi adolecsneţi, s-a răsturnat pe un drum agricol. Tragedia a fost provocată de un tânăr de 18 ani, care s-a urcat la volan băut şi fără permis și care, ulterior, a fugit de la locul tragediei.

În urma cercetărilor, poliţiştii au stabilit că tânărul de 18 ani, din comuna Jirlău, a condus un autoturism pe o stradă din localitate, din direcţia râului Buzău către comuna Jirlău.

Articolul continua dupa recomandari

În maşină se mai aflau alţi trei băieţi. Cei patru mergeau pe un drum agricol din afara localităţii Făurei. După circa 300 de metri de la intrarea pe acest drum, şoferul de 18 ani, băut şi fără permis, a ieşit în decor pe partea stângă a sensului de mers. 

În urma accidentului, un adolescent de 16 ani, din Jirlău, a murit pe loc.

Ca prin minune, cCeilalţi minori, cu vârste de 15 şi 16 ani, toţi din comuna Jirlău, au scăpat cu viaţă din nenorocire.

În urma accidentului, fără să-i pese că unul dintre prietenii săi zace inert pe câmp, şoferul a fugit. A fost însă prins în scurt timp de poliţişti pe raza localităţii Jirlău, fiind testat cu aparatul etilotest. 

În urma testării, a rezultat că avea în aerul expirat o îmbibaţie alcoolică de 0,85 mg/l. În plus, poliţiştii au mai descoperit că nu deţine nici permis de conducere. 

În cauză a fost întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă.