Gimnastul Laurenţiu Nistor, primul din delegaţia României care a intrat în calificările de joi la Campionatele Europene de gimnastică, s-a accidentat la coloana vertebrală după o cădere în timpul exerciţiului la bară fixă, fiind nevoie de intervenţia echipei medicale.

Laurenţiu Nistor a căzut de la bară fixă la doar câteva secunde după ce a început exerciţiul, după ce i-a scăpat mâna dreaptă de pe aparat şi s-a lovit la coloana vertebrală. A fost nevoie de intervenţia echipei medicale a competiţiei, care a adus şi o targă lângă saltea, dar sportivul tricolor s-a putut mişca singur. El nu a mai continuat însă exerciţiul.

Articolul continua dupa recomandari

Laurenţiu Nistor urma să mai intre în calificări şi la paralele, dar rămâne de văzut dacă va mai continua competiţia în urma accidentării.

Ceilalţi sportivi tricolori care vor intra, joi, în subdiviziunile 2 şi 3, sunt: bară fixă -  Vlad Cotuna; sol – Vlad Cotuna, Cristian Băţagă, Marian Drăgulescu, Adelin Kotrong; cal cu mânere – Adelin Kotrong, Andrei Ursache, Cristian Băţagă; sărituri – Cristian Băţagă, Adelin Kotrong, Marian Drăgulescu şi paralele – Vlad Cotuna.

Joi va fi ziua dedicată fetelor, care vor evolua în calificări (între orele 10.00 -  20.30), România fiind reprezentată de Cătălina Ponor, Larisa Iordache, Olivia Cîmpian şi Ioana Crişan .

Vineri se vor decerna primele medalii, în urma concursurilor la individual-compus (masculin şi feminin, 13.00 – 19.30), iar sâmbătă şi duminică vor avea loc finalele pe aparate. Sâmbătă sunt programate finalele la sol, cal cu mânere, inele (masculin), respectiv sărituri şi paralele (feminin, 13.30 - 16.40), iar duminică cele la duminică la sărituri, paralele, bară (masculin) şi bârnă şi sol (feminin, 13.30-16.40).

Obiectivul delegaţiei României este de câştigare a 2-3 medalii.

La competiţia de la Cluj-Napoca participă 274 de gimnaşti din 37 de ţări (168 gimnaşti şi 106 gimnaste), alături de aproape 450 de antrenori, medici, arbitri, oficiali.

CE din luna aprilie revin în România la exact 60 de ani de la prima ediţie a competiţiei feminine, care s-a desfăşurat la Sala Floreasca, iar pe atunci se numea Cupa Europei.

La ultima ediţie a CE individuale, în 2015 (Montpellier), gimnaştii români au cucerit două medalii: Marius Berbecar – argint la paralele şi Andreea Munteanu – aur la bârnă.

Sursa: News.ro