Un teribil accident cu o familie de români a avut loc în Austria, sâmbătă. MAE face precizări legate de situaţia celor două rănite, o fetiţă şi mama ei. Tatăl a murit pe loc.

Conform presei austriece, accidentul a avut loc în jurul orei 7:30 pe autostrada A1, la Pressbaum, în direcţia Viena. Din motive necunoscute, autoturismul în care se afla o familie de români tineri şi fetiţa lor mică a ieşit de pe autostradă, a lovit parapetul din dreapta şi s-a răsturnat de mai multe ori. 

Articolul continua dupa recomandari

Vezi 3 imagini în Galerie

Ministerul Afacerilor Externe a făcut precizări de ultimă oră legate de accident:

"Ambasada României la Viena are în atenție accidentul rutier produs în apropierea orașului Sankt Polten, în care a fost implicat un autoturism înmatriculat în România.

Misiunea diplomatică a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale, în vederea obţinerii unor informaţii suplimentare cu privire la identitatea și starea de sănătate a persoanelor afectate.

Conform datelor preliminare obținute, un cetățean român a decedat, iar alți doi, printre care si un minor, au suferit răni grave și au fost transportați la o unitate medicală din zonă.

Menționăm că membrii de familie au fost notificați cu privire la accident.

Ambasada României la Viena monitorizeaza situația și este în contact permanent cu autoritățile locale și membrii de familie, fiind pregatită să acorde asistență consulară, în limita competențelor legale."