A fost prins cel mai mare spărgător de case din Ardeal. Sute de locuinţe au fost jefuite de "Nepotul", aşa cum e cunoscut bărbatul în lume ainfractorilor.

Cel mai mare spărgător de locuinte din zona Ardealului, cu un CV impresionant (prin 2002-2003 avea probate peste 70 de furturi din locuinţe), a fost din nou încarcerat la Gherla. Ioan Duma, 54 de ani, zis Nepotul, a fost acuzat că i-a spart casa europarlamentarului Daniel Buda și a executat o pedeapsă de 14 ani de închisoare.

Articolul continua dupa recomandari

"La data 8 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale și cei  din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale, au depistat un bărbat urmărit național și internațional. Bărbatul în vârstă de 54 de ani, din Cluj-Napoca, a fost depistat pe strada București, din Cluj-Napoca, de către polițiști. Asupra lui a fost găsit un rucsac în care se găseau unelte, folii aluminiu, potoarcă și alte bunuri care se folosesc la pătrunderea prin efracție în locuințe.

Pe numele celui în cauză erau emise două mandate de executare a unor pedepse privative de libertate, fiind condamnat la 2 ani, 6 luni și 934 zile închisoare pentru furt calificat și 1 an și 934 zile închisoare, pentru furt. Mandatele au fost emise în anii 2017, 2018, de către Judecătoriile Dej și Cluj-Napoca.

De asemenea, bărbatul în vârstă de 54 de ani, din Cluj, este cercetat, în prezent, pentru comiterea infracțiunii de tentativă la furt calificat, în formă continuată, după ce, în luna decembrie 2018, ar fi încercat să pătrundă în mai multe locuințe de pe strada Eugen Ionesco, din Cluj-Napoca, în scopul sustragerii de bunuri.

Bărbatul a fost încarcerat la penitenciarul Gherla.", este comunicatul IPJ Cluj.

"În 2015, l-am prins de două ori și tot de două ori a ieșit din arest după ce s-a împăcat cu cei pe care i-a furat. Cât a stat închis, Duma s-a perfecționat la maximum. Când a fost prins ultima dată avea o stație mobilă de bruiaj, de bruia și antenele de la SRI. Un om de afaceri din Cluj a plătit 100.000 de lei pentru el, la două victime, pentru a-și retrage plângerile.",declara un polițist, pentru Evenimentul Zilei.