Fata a fost violată periodic de tată, încă de la vârsta de 5 ani. În tot acest timp, mama a tăcut. Şi ea fusese violată, la rândul ei, de individul cu care are acum patru copii. Bărbatul a recunoscut totul. Însă a venit cu o scuză revoltătoare. Fiica lui este de vină, pentru că nu s-a opus.

După 9 ani de tăcere, chinul prin care a trecut fata a ieşit la iveală. De ruşine, n-a avut puterea să-i spună în faţă mamei ce se întâmplă şi i-a trimis un mesaj pe telefon, care, în cele din urmă, a salvat-o. Femeia bănuia de mult ce se întâmplă. Dar soţul i-ar fi replicat că e nebună, că nu e adevărat şi că ar fi ameninţat-o cu moartea dacă va spune cuiva.

Articolul continua dupa recomandari

Chiar şi acum, mama fetei a stat pe gânduri ce să facă. I-a cerut sfatul unei cumnate, care i-a spus să meargă cu fata la poliţie. 

Fata a fost, la rândul ei, rezultatul unui viol. Mama a fost abuzată de acelaşi bărbat, cu care a ajuns mai apoi să trăiască. Şi chiar i-a mai făcut încă trei copii. 

Copila abuzată, în vârstă de 14 ani, şi fraţii ei mai mici, de 5, 8, şi 10 ani au fost luaţi la adăpost de protecţia copilului.

TEODOR SÂNGEORZAN, Protecţia Copilului Bistriţa-Năsăud:
S-a dispus o măsură de plasare în regim de urgenţă pentru copiii în cauză, adică pentru minora în cauză şi pentru fraţii ei. Temporar, până când mama va găsi o chirie şi va putea să le ofere copiilor siguranţă.

În schimb, însă mama riscă să fie decăzută din drepturile părinteşti.

DUMITRU BĂLĂJAN, Primarul comunei:
Ani la rândul am încercat să o duc cu copiii la Bistriţa, la familia reîntregită, de acolo fugea. Mama nu îndeplineşte condiţiile să mai primească vreodată copiii.

Tatăl agresor, în vârstă de 40 de ani a fost arestat pentru 30 de zile. Individul le-a recunoscut cu seninătate poliţiştilor că a avut relaţii cu propria fiică, dar a susţinut că nu o violează pentru că fata nu se opune. Individul riscă să ajungă la închisoare pentru incest. Locul îi este însă familiar - a mai fost după gratii, dar pentru furturi mărunte.