Un licean din Adjud poate fi ajutorul nesperat pentru mulţi adolescenţi care dau bacalaureatul în acest an. Băiatul a creat o aplicaţie care adună la un loc toate materialele necesare studiului. 

Practic, elevii pot găsi centralizat tot ce a publicat Ministerul Educației, dar și subiecte din anii anteriori, scutind astfel timp preţios alocat căutărilor pe internet. În nicio lună de la lansare, aplicaţia a fost descărcată de zece mii de ori.

Articolul continua dupa recomandari

Bacalaureat de 10 punct ro. Aşa se numeşte aplicaţia care promite elevilor de clasa a douăsprezecea un ajutor în plus pentru examenul maturităţii. A fost creată şi dezvoltată de Andrei Ilie, un adolescent care urmează şi el să dea BAC-ul, la Colegiul Naţional Emil Bota din Adjud.

Andrei Ilie: Conceptul aplicatiei este de a centraliza offline toate materialele pt bac. Proiectul contine 2 parti. O parte online care e sub forma de site si o parte offline care este sub forma de aplicatie.

Ideea i-a venit din propria experienţă. Andrei, care a fost olimpic național doi ani la rînd la tehnologia informației, spune că se săturase să piardă timp căutând pe internet materialele necesare pentru studiu.

Andrei Ilie: Contine materiile pt fiecare fieliera si profil in parte si la fiecare materie contine variantele 2009, variantele publicate de minister in 2019, materia pt bac, rezolvarile si variantele din anii trecuti.

Tânărul a avut şi susţinerea dascălilor.

Adriana Daniela Diaconu, profesor indrumator: Mi a fost usor sa l indrum in activitatea lui pt ca Andrei este un copil exceptional cu calitati deosebite, este dornic de cunoastere si intotdeauna doreste sa atinga perfectiunea.

În 29 de zile aplicaţia a ajuns la 10.000 de descărcări, dar primii care au testat-o au fost, fireşte, colegii lui Andrei.

Colegă: Ma ajuta foarte mult, am materia intotdeauna in buzunar pt ca am tot timpul telefonul la mine si ma gasesc intr o situtatie in care trebuie sa astept pe cineva 10 - 15 min imediat am scos telefonul si pot sa mai repet ceva.

Coleg: Aplicatia lui mi se pare o initiativa foarte buna pt educatia romaneasca, pt că de multe ori e ineficient si greu de gasit o informatie si exercitii de lucrat intr un singur loc.

Deocamdată aplicația, care este gratuită, nu poate fi folosită decât de telefoanele inteligente care au sistemul de operare android.