Listele cu rezultate la Bac 2019 sunt afişate astăzi, mai întâi pe Internet, care este şi cea mai accesibilă variantă pentru orice candidat. Cum îşi pot afla rapid notele elevii odată ce au fost anunţate?

Aşa cum este regula, rezultatele la Bac din această sesiune sunt publicate pe bacalaureat.edu.ro. De aici însă, trebuie făcuţi mai mulţi paşi pentru a ajunge la listele cu note.

Articolul continua dupa recomandari

Rezultatele la Bac 2019 pe judeţ

Pe site-ul bacalaureat.edu.ro, vei găsi secţiunea de rezultate, odată ce acestea au fost afişate. Accesând această opţiune, vei ajunge pe pagina cu harta interactivă care conţine judeţele şi Municipiul Bucureşti. Bineînţeles, trebuie să dai click pe judeţul tău.

Harta cu judeţe de pe site-ul de Bacalaureat 2019Vezi 6 imagini în Galerie

Pe pagina judeţului vei găsi mai multe opţiuni, din care primele două te vor ajuta să ajungi rapid la lista cu notele tale:

- rezultate pe judeţ ordonate alfabetic/după medie

- rezultate pe unităţi de învăţământ

- centre de examinare

- raport upload candidaţi

Opţiunile pentru accesarea listelor cu note pe judeţVezi 6 imagini în Galerie

1. Astfel, dacă accesezi rezultate pe judeţ ordonate alfabetic, vei ajunge pe lista cu toţi elevii din judeţ ordonaţi alfabetic, după nume. Iar dacă vei sorta rezultate pe judeţ după medie, vei găsi aceeaşi listă, dar ordonată în ordinea descrescătoare a mediei generale la Bacalaureat.

Tabelul cu notele elevilor la BacalaureatVezi 6 imagini în Galerie

2. Dacă accesezi rezultate pe unităţi de învăţământ, vei ajunge pe pagina cu lista liceelor din judeţ, din care vei alege, bineînţeles, liceul tău. Acolo vei avea două opţiuni, de a intra pe lista cu note ordonată alfabetic, după numele elevilor liceului sau ordonată descrescător, de la cea mai mare la cea mai mică medie generală.

Rezultatele pe ţară

Revenind la pagina cu harta interactivă, acolo mai există şi opţiunea de a accesa listele cu rezultate la Bac 2019 pe toată România, care se numeşte "vizualizare rapoarte pe ţară".

Opţiunea de accesare a rapoartelor pe ţară la BacalaureatVezi 6 imagini în Galerie

Odată cei ai accesat opţiunea, vei ajunge pe o pagină care îţi va oferi două variante:

- sortare alfabetică: aici sunt listele cu note sortate după numele elevilor, pe toată ţara

- sortare după medie: aceeaşi listă cu notele la Bacalaureat din toată ţara, dar sortată după media generală, descrescător

Opţiuni pentru rapoarte pe ţară cu rezultatele la BacVezi 6 imagini în Galerie

După ce contestaţiile la Bac 2019 vor fi soluţionate şi vor fi publicate rezultatele finale, pe 13 iulie, toate aceste liste cu note vor fi actualizate pentru a include şi verdictul contestaţiilor.