Ministrul Educației a transmis că școlile vor rămâne închise în România pe toată perioada Stări de Urgență. ”Până după Paște școlile sunt închise”, a spus Monica Anisie.

Ministrul Educației a făcut afirmațiile într-o declarație pentru Hotnews, duminică seară.

Articolul continua dupa recomandari

”Deocamdată nu avem niciun termen pentru perioada de închidere a școlilor, dar în perioada de stare de urgență școlile or să fie închise. În perioada asta este clar că o să avem școlile închise. Până după Paște școlile sunt închise”, a declarat Moica Anisie.

Precizări de la Ministerul Educației

În urma afirmațiilor făcute de ministrul Monica Anisie, Ministerul Educației a venit ulterior cu precizări.

”Referitor la declarația doamnei ministru cu privire la situația suspendării cursurilor: Așteptăm să vedem exact care va fi conținutul decretului pentru Starea de Urgență și ce decizii se vor lua în cadrul Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență ținând cont se faptul că Vacanța de Paști este în perioada 4-21 aprilie. Ulterior vom comunica exact perioada pentru care s-ar putea prelungi suspendarea cursurilor”, a transmis Ministerul Educației.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că, din cauza coronavirusului, starea de urgență va intra în vigoare luni. Conform legii, aceasta poate fi instituită pe o perioadă de maximum 30 de zile, dar poate fi prelungită.

Conform anunțului făcut de premierul Ludovic Orban, școlile au fost închise inițial în România până pe 22 martie. Conform structurii anului școlar, vacanța de primăvară din acest an este între 4 - 21 aprilie.