Pentru trei mii de copii din România, elevi în clasele cinci-opt, anul școlar a început cu surprize. Ei au primit cadou ghiozdane complet echipate cu rechizite, care să îi ajute să învețe bine și cu drag. Darurile au venit de la Fundația Mereu Aproape și firma românească Ruris prin proiectul „Educație pentru România".

Surprinși și curioși, copiii au deschis imediat ghiozdanele să vadă ce găsesc în ele. Caiete, bloc de desen, vocabular, acuarele și pensule, trusă de geometrie, penar, stilou, creioane colorate, carioci, lucruri atât de necesare la ore.

Articolul continua dupa recomandari

Elevă: Sunt geniale, ne vor ajuta și pe semestrul al doilea.

Reporter: Aveați nevoie de ele?

Elevă: Da! 

Reporter: Ce scrie pe penar?

Elevă: Scop perfect. Fericire, Speranță. Frumusețe. Prieteni. Viață. Succes. Valoare. Esențialele în viață.

Valorile trecute pe fiecare penar dar și convingerea că numai educația poate modela frumos fiecare viață sunt motoarele care au mobilizat, pentru al treilea an, echipa Ruris. O sută de oameni au lucrat la împachetarea darurilor și la distribuirea lor.

Cezar Drăgoescu, director export Ruris: Este modalitatea noastră de a da ceva înapoi societății și comunității pe această cale.

Cristina Antonescu, director marketing Ruris: Sperăm că prin gestul nostru îi motivăm pe copii, să îi facem să vină în continuare la școală, să-și dea seama că educația reprezintă, practic, fundamentul viitorului lor. 

Alessandra Stoicescu, preşedintele Fundaţiei Mereu Aproape: Și anul acesta, noi, Fundația Mereu Aproape, alături de partenerul nostru Ruris, am dăruit tot ce aveau nevoie pentru școală, pentru trei mii de copii, trei mii de copii din 25 de județe, din zonele rurale în special. Sunt fericită, în fiecare an ajungem la tot mai mulți, mulțumim, Ruris!

Cristina Antonescu, director marketing Ruris: Le dorim un drum lin în acest an școlar și le spunem că indiferent de obstacole, trebuie mereu să își urmeze visul pentru că, cu multă muncă și determinare vor ajunge acolo unde își doresc.

Cei trei mii de copii sunt elevi în 37 de școli din toate regiunile țării, selectați în cadrul proiectului proiectul „Educație pentru România" derulat de Fundația Mereu Aproape și partenerul său Ruris în campania "Lăsați-mă să învăț".

Anul acesta, valoarea proiectului s-a ridicat la 42 de mii de euro.