Este un proiect-pilot, aprobat de Consiliul General al Municipiului Bucureşti care ar putea uşura traficul de la primele ore ale dimineţii. Dacă proiectul se va dovedi un succes, va fi aplicat în şcolile din toată capitala, astfel încât părinţii să nu mai fie nevoiţi să-i aducă pe copii cu maşina, în fiecare dimineaţă. 

Autorităţile locale şi-au propus să rezolve problema aglomeraţiei din fiecare dimineaţă. Aşa că, din toamnă, elevii Şcolii 195 din sectorul 3 al Capitalei vor merge la cursuri cu nişte microbuze speciale.

Articolul continua dupa recomandari

Director adjunct: Nu intotdeauna este un parinte disponibil sa-l aduca pe copil la scoala, distanta este mare. Aglomeratia din trafic, sunt lucruri care ar impune introducerea acestor microbuze.

Spre marea bucurie a părinţilor care, după ce îşi aduc copiii cu maşina trebuie să se îndrepte spre serviciu. Uneori, în capătul celălalt al oraşului.

Edilii propun 4 trasee, cu o lungime între 7-8 kilometri şi care vor ajunge la şcoală în maximum o jumătate de oră. Iar pentru început vor fi folosite 11 autobuze turceşti din baza STB. În vehicule, elevii vor fi însoţiţi de un poliţist local şi de un supraveghetor din partea societăţii de transport în comun. Dacă va da rezultate, proiectul va fi implementat în toate şcolile bucureştene.

Potrivit Inspectoratului Şcolar ar Municipiului Bucureşti, în cele 419 şcoli din Capitală învaţă în jur de 248. 000 de elevi.