Elevii de gimnaziu ar putea petrece mai puţine ore la şcoală. Cel puţin aşa îşi doreşte ministrul Educaţiei. Ecaterina Andronescu spune că programa actuală este prea încărcată pentru pe cei mici, iar copiii ajung să nu-i mai facă faţă.

Curriculumul şcolar şi programa de la clasele V-VIII ar putea fi din nou schimbate, în mod categoric", de la anul. Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, vrea să reducă numărul de ore din program de la 32-34 câte sunt maxim în prezent, la 25. Astfel, am putea avea o programă profesionistă, elevii ar putea să se concentreze mai bine şi nu s-ar mai simţi împovăraţi.

Articolul continua dupa recomandari

Părinţii susţin reducerea numărului de ore, însă aceasta ar trebui să fie în concordanță cu programa şcolară. Nu este singura schimbare pe care şi-o doreşte ministrul. Ecaterina Andronescu plănuieşte ca vacanţa de iarnă să fie mai scurtă şi să programeze examenele din vară "ceva mai devreme".

De cealaltă parte, părinţii şi-ar dori lungirea anului şcolar cu două săptămâni pentru o mai bună eficienţă. Acest an şcolar este printre cele mai scurte, din ultimii 10 ani. Are 34 de săptămâni de cursuri, care totalizează 168 de zile efective de şcoală pentru copii.