Doi elevi care s-au simţit nedreptăţiţi la şcoală şi-au câştigat dreptatea în instanţă. Liceanul din Buzău care a luat nota 2 la purtare pentru că a ironizat o profesoară, fostă cântăreaţă, a obţinut anularea deciziei. Asta în timp ce un tânăr din Olt a câştigat procesul cu foştii lui profesori pe care i-a acuzat că l-au persecutat. Băiatul voia doar decontarea transportului la şcoală şi a dat în judecată chiar şi Ministerul Educaţiei.

Comentariile făcute de un elev de clasa a 11-a la un videoclip i-au adus mari probleme. În videoclip apare profesoara de desen, pe care adolescentul a ironizat-o pentru versuri şi ţinută.

Articolul continua dupa recomandari

Revoltată, profesoara l-a notat pe băiat cu nota 3. La scurt timp, drept răzbunare, elevul a postat videoclipul pe grupul de Facebook al Colegiului.

Pentru gestul său, în decembrie anul trecut, 65 de cadre didactice au votat în Consiliul Profesoral pentru nota 2 la purtare, iar 6 dintre ei au cerut direct exmatricularea.

Gabriela Voicu - mama elevului din Buzău: Daca fapta nu esta savarsita in incinta scolii sau in timpul orelor nu poate fi pedepsit. El a facut comentariul acasa, in afara orelor de studiu.

Aşa că fiul ei a deschis proces la Tribunalul Buzău. A atacat decizia colegiului şi a câştigat în primă instanţă.

Gabriela Voicu - mama elevului din Buzău: Este bucuros pentru ca a dovedit ca a fost pedpesit pe nedrept.

Oana Tanasica, avocatul elevului: Colegiul are dreptul sa formuleze recurs in 15 zile de la comunicarea hotararii.

Băiatul vrea să ajungă acum la Academia de Poliţie, pentru a apăra drepturile cetăţenilor.

Şi un un fost elev din Olt s-a luptat în instanţă cu profesorii. Şi chiar cu Ministerul Educaţiei.

Totul a început după ce a fost pedepsit pentru că a cerut Primăriei Drăgăneşti-Olt decontarea abonamentului de transport până la şcoală.

Andrei Ionuţ Cocîrlău, fost elev al Liceului "Tudor Vladimirescu": Plateam pentru 14 km 180 de lei pe luna si potrivit legii trebuia sa platim 90, adica jumatate.

A ajuns să fie mutat disciplinar la un alt liceu. Adolescentul a dat în judecată 61 de persoane şi instituţii. Şi a câştigat.

Judecătorii au decis că a fost mutat abuziv şi are dreptul la despăgubiri de peste 22 mii de lei.

Andrei Ionuţ Cocîrlău, fost elev al Liceului "Tudor Vladimirescu": Elevul care va fi adultul de maine va putea sa plece cu incredere mai departe ca drepturile lui sunt recunsocute.

Experinţa din liceu l-a ajutat să-şi aleagă drumul în viaţă. Acum este student la Facultatea de Drept din Sibiu.