Pragul Academiei Forţelor Terestre Nicolae Bălcescu din Sibiu a fost trecut  în această săptămână de mii de copii.Totul s-a întâmplat în cadrul programului Şcoala Altfel. Elevii au avut ocazia să tragă cu arma, să arunce cu grenada sau să urce într-un tanc adevărat. Şi aşa cum era de aşteptat, cei care se gândesc să urmeze o carieră militară sunt băieţii.

"Acesta este pistolul semi-automat TT, modelul 1933, bătaia maximă de 1000 de metri. Are un încărcător în care încap opt cartuşe. Pârghia are trei poziţii: dezasigurat, asigurat nu poţi să-l tragi şi încărcat", aşa au fost primiţi elevii care au vizitat Academia Forţelor Terestre din Sibiu.

Articolul continua dupa recomandari

Elevii, pasionaţi de la 5 ani de o carieră militară 

Copiii au fost ochi şi urechi la ora de pregătire militară. Soldaţii le-au arătat în detaliu armele adevărate iar pe cei mai îndrăzneţi i-au învăţat să tragă la ţintă.

Unul dintre elevi a precizat că "de la 5 ani am pasiunea să devin militar. Cunosc tot felul de arme şi de pe internet şi mă documentez despre arme, tancuri, semiautomate, camion, armură, antiglonţ". 

Fetele, în schimb, nu sunt la fel de pasionate de o carieră militară. 

Una dintre ele chiar a spus că "nu aş prea vrea o carieră militară că am auzit că nu ai voie să ieşi de aici şi sunt nişte reguli stricte. Nu te mai poţi trezi de dimineaţă, la cât vrei tu".

Muzica militară i-a încântat pe elevi

Una dintre educatoarele care au însoţit elevii a spus că "este foarte frumos să vedem cum creşte o altă generaţie de oameni care ne vor apăra ţara, respectăm foarte mult munca asta şi ne dorim să le arătăm şi celor mici câtă disciplină şi cât de mult contează să fim organizaţi". 

Într-o singură zi, în garnizoană au intrat peste o mie de mici vizitatori. 

Locotenent colonel Daniel Dorobanţu, Academia Forţelor Terestre Nicolae Bălcescu Sibiu: În această zi avem pregătite ateliere pentru prezentare de armament, de tehnică militară, avem exerciţii demonstrative şi avem muzica militară care îi încântă pe cei mici 

"Armata - O şcoală altfel" este un proiect care a prins contur în urma colaborării dintre Ministerul Apărării Naţionale şi Ministerul Educaţiei Naţionale.