Simularea la Evaluarea Națională 2019 se desfășoară în luna martie. Calendarul stabilit de Ministerul Educației pentru elevii de clasa a VIII-a cuprinde trei probe scrise și ziua afișării rezultatelor.

Elevii de clasa a VIII-a vor susține simularea la examenul de Capacitate 2019 alături de colegii mai mici din clasa a VII-a, transmite Ministerul Educației. Ei au de susținut două probe scrise la română și matematică, iar cei care învață la o școală într-o limbă a minorităților, vor da și proba la limba maternă.

Articolul continua dupa recomandari

Calendar simulare Evaluarea Națională 2019

11 martie: proba scrisă la limba și literatura română

12 martie: proba scrisă la matematică

13 martie: proba scrisă la limba maternă

 22 martie: Afișarea rezultatelor la simulare

Notele obținute de elevi la simularea națională nu se trec în catalog, ci doar în cazuri excepționale, la solicitarea scrisă a elevului.

În cazul clasei a VIII-a, rezultatele la simulare sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ în care s-au desfășurat probele. Astfel, au loc discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare.