Mărţişorul nu se va mai vinde la tarabă în centrul Capitalei. Anul acesta, Primăria interzice comercianţilor să expună marfa în locuri care, la început de primăvară, arătau ca nişte bazare. Piaţa Romană, Piaţa Unirii şi Universitate.

În luna martie, de obicei, comercianţii care vând mărţişoare se adunau în Piața Romană din București. Nu o vor mai face din acest an, deoarece Primăria Capitalei va interzice instalarea de tarabe aici. La fel şi în Piaţa Unirii sau la Universitate, cele mai aglomerate zone din Capitală . Chiar dacă în aceste locuri vânzarea de mărţişoare mergea şnur, comercianţii trebuie să se mute.

Articolul continua dupa recomandari

Reprezentanţii primăriei spun că măsuţele din plastic protejate de corturi încurcau trecătorii şi stricau aspectul bulevardelor în ochii turiştilor. Mai mult, împiedicau angajaţii de la salubritate să facă aşa cum trebuie curăţenie. 

Comercianţii au la dispoziţie alte 15 zone din Bucureşti unde pot vinde mărţişoare şi cadouri de 1 şi 8 Martie. Pot face acelasi lucru  şi la târguri. Iar cei prinşi că îşi vor pune tarabele în alte locuri decât cele autorizate vor fi ridicaţi de Poliţia Locală.