Chiar dacă unii români nu au reuşit să îşi rezerve din timp pachete de vacanţă, destinaţiile europene accesibile i-au determinat să opteze în ultimul moment pentru o mini-vacanţă de Revelion.

Cei care vor să prindă noaptea dintre ani în capitalele Europei, dar s-au hotărât târziu, au fost nevoiţi să îşi caute separat biletele de avion şi hotelul, având în vedere că majoritatea pachetelor s-au epuizat la finele lui noiembrie.

Articolul continua dupa recomandari

Roma, Praga, Istanbul, Varşovia sau Chişinău au fost cele mai frecvente alegeri făcute pentru mini-vacanţele de maximum 5 nopţi, cu mic dejun inclus, datorită tarifelor atractive.

De exemplu, pentru cei care au optat pentru Istanbul ca destinaţie de Revelion, biletul de avion dus-întors s-a ridicat la 110 de euro de persoană, iar cazarea pentru două nopţi la un hotel de 4 stele, cu mic dejun inclus, la 35 de euro de persoană. 

Turiştii care vor să petreacă noaptea dintre ani în Praga plătesc 75 de euro de persoană pentru 3 nopţi de cazare la hoteluri de 4 stele. Preţul unui bilet de avion tur-retur pe ruta Bucureşti-Praga în perioada Revelionului, achiziţionat în decembrie, a fost în medie de 150 de euro de persoană, notează Agerpres.

Majoritatea plecărilor pentru aceste destinaţii se fac din Bucureşti, în perioada 27-31 decembrie. Cât despre retur, cei mai mulţi românii care petrec Revelionul în afara ţării se întorc în intervalul 1 - 7 ianuarie.