Lucrările la noua staţie de metrou ce va fi construită între staţia Berceni şi Şoseaua de Centură vor începe la jumătatea anului viitor şi ar putea fi gata abia în 2021, a anunţat marţi primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă.

Daniel Băluţă a anunţat marţi, într-o conferinţă de presă, că studiul de fezabilitate va fi finalizat la sfârşitul anului şi va costa 1,3 milioane de lei, bani plătiţi de Primăria Sectorului 4.

Articolul continua dupa recomandari

Lucrările de amenajare a noii staţii vor începe la jumătatea anului viitor şi vor dura 18 luni, pentru ca abia în cursul anului 2021 să poată fi dată în folosinţă.

Potrivit directorului Metrorex, Dumitru Şodolescu, noua staţie va avea un peron central, cu două linii. La început, însă, primăria va asigura banii doar pentru un singur fir, pe care se va circula în sistem pendulă, urmând ca în cel de-al doilea să investească Metrorex, după finalizarea acestor lucrări.

Astfel, de la staţia Berceni la noua staţie şi invers vor circula doar două trenuri, la interval de 15 minute. Garniturile vor fi luate din flota existentă a Metrorex, dintre cele din rezervă, a mai precizat directorul companiei de transport.