Indicele Robor la 3 luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a crescut la 2,28%, cel mai mare nivel din 24 octombrie 2014, potrivit datelor publicate miercuri de Banca Naţională a României (BNR). 

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a anunțat o întâlnire, care va avea loc săptămâna viitoare, între premierul Viorica Dăncilă și guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

Articolul continua dupa recomandari

„Joia viitoare va fi o întâlnire între dna prim ministru și dl guvernator și echipa domniei sale. Va fi o discuție legată de ROBOR, dar și despre alte subiecte. (...) Știți că nu-i vina ministerului sau a Guvernului. Este atributul Băncii Naționale. Va fi pe agendă o astfel de discuție. (...) Vom vedea care sunt argumentele BNR, astfel încât lucrurile să se schimbe.”, a spus Eugen Teodorovici.

Robor la 3 luni este indicatorul principal în funcţie de care se calculează dobânzile variabile la creditele în lei. 

Marţi, indicele a crescut la 2,28%.

Nivelul anunţat miercuri, de 2,42%, este cel mai mare din 24 octombrie 2014, când a fost tot 2,42%. 

Totodată, indicele Robor la 6 luni a crescut miercuri la 2,54%, cel mai mare nivel din 28 octombrie 2014, când a fost tot 2,54%.  

Banca Naţională a României (BNR) a decis, miercuri 4 aprilie, menţinerea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 2,25% pe an.