Există din ce în ce mai multă îngrijorare în ceea ce proveşte sursele de finanţare a creşterilor salariale preconizate prin legea salarizării unice, iar ministrul muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a dezvăluit de unde vor veni banii: introducerea unui nou impozit.

Conform jurnalul.ro, Lia Olguţa Vasilescu a declarat: "E foarte simplu. E sistemul american, dacă vreţi. Dacă vor citi programul de guvernare, vor înţelege. Ca să scoţi din economia neagră toţi banii posibili. De unde încasăm ca să mărim salariile... păi, o sa fiscalizăm totul. Dacă dumneavoastră veţi avea posibilitatea să duceţi copilul la şcoala de balet şi aţi putea să deduceţi cheltuiala, o să cereţi chitanţă. Veţi ajunge la un moment dat să cereţi de peste tot facturi şi bonuri. Vă duceţi copilul la mediaţie şi cereţi chitanţă", a explicat ministrul Muncii.

Articolul continua dupa recomandari

Reprezentanţii ministerului Finanţelor Publice au demarat în această săptămână discuţiile cu reprezentanţii mediului de afaceri şi cei din rândul consultanţilor fiscali cu privire la introducerea unui impozit pe gospodărie, dar şi în vederea eliminării cotei unice şi introducerea impozitului progresiv. 

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a anunţat luni, la finalul şedinţei coaliţiei de guvernare, în care a fost prezentat proiectul legii salarizării unitare, că salariile sub 2.000 de lei nu vor fi impozitate, în timp ce celelalte vor fi taxate cu 10 procente. Măsura se regăseşte şi în programul de guvernare al PSD. Liviu Dragnea spunea, în octombrie anul trecut, că impozitul pe venit ar scădea de la 16% (2016) la 0% la 1 ianuarie 2018 pentru salariaţii care au minim 2.000 de lei brut pe lună şi de la 16 % la 10 % (2018) pentru cei cu un salariu brut lunar de 2.000