McDonald’s sărbătorește 50 de ani de la apariția Big Mac lansând, luni, la nivel global o colecţie de monede în ediţie limitată – MacCoins, ”moneda burgerilor din toată lumea”.

Cu această ocazie, McDonald’s a anunțat că a investit 800 milioane lei în România, până în prezent, şi a vândut peste 70 de milioane de burgeri Big Mac în cei 23 de ani de la deschiderea primului restaurant McDonald’s în România.

Articolul continua dupa recomandari

Inventat în Uniontown, Pennsylvania, în 1967 de către Jim Delligatti, unul dintre cei primii francizaţi McDonald's, Big Mac a fost vândut iniţial cu 45 de cenţi. În 1968, burgerul a fost introdus în meniurile tuturor restaurantelor McDonald’s.

„Puţine produse şi-au câştigat de-a lungul timpului statutul de simbol al unei industrii, iar Big Mac este unul dintre ele”, a declarat directorul general Premier Restaurants Romania, Daniel Boaje.

6.2 milioane de monede MacCoin, ”moneda burgerilor din toată lumea”, vor fi distribuite în restaurantele McDonald’s din peste 50 de ţări din lume.

”Anul acesta, monedele în ediţie limitată MacCoins vor fi distribuite clienţilor români, pentru a recunoaşte rolul legendar pe care l-a dobândit Big Mac de-a lungul timpului, devenind un reper atât în industria alimentară, cât şi în economie”, a anunţat luni compania.

Monedele MacCoin nu au valoare în numerar, fiecare dintre cele cinci reprezintă câte un deceniu din istoria Big Mac, iar clienţii le pot împărţi cu prietenii, le pot colecţiona sau, începând cu 3 august, le pot da la schimb pentru un Big Mac până la finalul anului în orice restaurant McDonald’s din ţările participante la proiect.  

În România, monedele MacCoins vor fi împărţite fanilor Big Mac, în limita stocului, în cadrul a trei evenimente din Bucureşti, Cluj şi Constanţa, dedicate aniversării de 50 de ani a burgerului Big Mac şi prin câteva acţiuni-surpriză pe canalele de social media ale McDonald’s în România. În plus clienţii vor putea primi câte un MacCoin şi în restaurante, în limita stocului disponibil, la cumpărarea unui meniu Big Mac.

Sursa: News.ro