Zeci de mii de români aşteaptă să afle dacă vor primi bani de la stat, pentru a-şi pune pe picioare propria afacere. Înscrierile pentru programul Start-Up Nation s-au încheiat, iar în mai puţin de o săptămână participanţilor li se va da şi verdictul final. Faţă de anii trecuţi, interesul pentru finanţarea de la stat e uriaş. Dar şi condiţiile sunt mai greu de îndeplinit.

Orice afacere de succes începe cu o idee bună. Iar anul acesta, în cursa pentru finanţarea de la stat prin programul Start-up Nation, sunt 33 de mii de persoane, cu tot atâtea idei. Cristina este una dintre ele.

Articolul continua dupa recomandari

Vreau să implementez paiele de băut din hârtie în România. În afară sunt foarte cunoscute şi folosite de ani de zile. Ele sunt patentate din 1888. Adică nu inventez eu apa caldă. Dar îmi doresc să le produc în ţara noastră - Cristina Novac, aplicant Start-Up Nation

Deşi recunoaşte că are o idee atipică, spune că lipsa concurenţei îi dă mai multe şanse de succes.

În competiţia pentru cei 200 de mii de lei s-au înscris anul acesta cu 57 la sută mai mulţi români faţă de 2018. Un criteriu important de departajare va fi numărul locurilor de muncă pe care antreprenorul le poate crea. Şi pe care trebuie să le menţină cel puţin doi ani.

Pentru a-şi mări şansele de reuşită, mii de români au apelat la firmele de consultanţă, cărora le plătesc între zece mii şi 14 mii de lei, în medie, pentru a le pregăti dosarul.

Din cele 33 de mii de proiecte, doar 10 mii vor primi finanţare. Iar alte trei mii vor fi alese pe o listă de rezervă.