Uraganul Irma va lovi la un continent distanţă, însă pe noi ne aşteapta noi scumpiri. Preţul combustibililor s-a mărit de trei ori în câteva zile, însă barilul de petrol se va scumpi şi mai mult, ceea ce înseamnă noi măriri de preţuri. Vom plăti mai mult de la mâncare până la asigurări. 

Scumpirile de la pompă vor continua şi la noi, după uraganul Irma, avertizează specialiştii. Semnele nu sunt deloc bune. intra carton Barilul ar putea ajunge la 50 de dolari, ceea ce va înseamna o creştere de 8%.

Articolul continua dupa recomandari

Benzina şi motorina s-au scumpit în ultimele zile şi de 13 ori cu 13-14 bani la unele benzinării. Asta după ce uraganul Harvey oprit un sfert din capacitate de rafinare din Statele Unite. Uraganul Irma se anunţă a fi şi mai puternic, aşa că, analiştii spun că săptămâna viitoare ar putea costa 5 lei litrul.

La cursul BNR, dolarul american s-a depreciat. intra carton Dacă în iunie dolarul depăşea 4 lei, acum este 3 lei şi 80 de bani. Cine are depozite bancare în dolari deja a pierdut bani. intra carton

La un depozit de 50.000 de dolari, cine retrage acum banii ia mai puţin cu aproape 4.000 de dolari, faţă de acum 3 luni.

De pe urma uraganului, efecte pierderile sunt enorme. Pe insulele Saint-Martin şi Saint-Barthélemy pierderile sunt estimate la 1,2 miliarde de euro, au anunţat autorităţile citate de AFP.